Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Március 18. 13:58, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hatékonynak bizonyult egy japán cég gyógyszere a koronavírus-fertőzöttek kezelésében

Hatékonynak bizonyult egy japán cég gyógyszere a koronavírus-fertőzöttek kezelésében

Tizenöt százalékkal erősödött szerdán a Fujifilm Holdings Corp részvénye a tokiói tőzsdén, miután egyik influenza gyógyszerének egy összetevője hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében.

A Fujifilm Holdings Corp digitális kameráiról ismert vállalat, de rendelkezik gyógyszeripari érdekeltséggel is. A vállalat Avigan és Favipiravir néven forgalmazott influenza gyógyszerének egyik összetevője mellékhatások nélkül hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében a pekingi tudományos és technológiai minisztérium bejelentése szerint.

Egy nyolcvan betegen Sencsenben végzett kilinikai teszten a szerrel kezelt betegek mellékhatások nélkül gyorsabb és eredményesebb gyógyulást mutattak a kontrollcsoportnál - közölte a minisztérium.

Az Avigan és Favipiravir gyógyszereket 2014-ben engedélyezték Japánban. A japán kormány Favipiravir szállítmánnyal támogatta 2016-ban az Ebola-fertőzés visszaszorítását Guineában.

A Fujifilm a kínai bejelentésre reagálva közölte, hogy nem számít bevételének közvetlen növekedésére, mivel a szóban forgó összetevőre vonatkozó licence tavaly lejárt Kínában. A Fujifilm Toyama Chemical Co Ltd, által kifejlesztett szert Kínában a Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co Ltd gyártja influenza ellenes gyógyszerként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra