Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Január 30. 19:21, szerda | Külföld

Hatvan méter hosszú alagutat építenek a horvát tengerbe

Hatvan méter hosszú alagutat építenek a horvát tengerbe

Egy hatvan méter hosszú és hat méter széles panoráma alagút építésébe fognak a horvátok, amely a tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat.

A nem mindennapi séta során üvegfalon keresztül lehet majd megcsodálni az élővilágot.

A panoráma alagutat Šibeniktől nem messze, Primošten üdülővárosban tervezik kialakítani, és mintegy másfél millió eurót szánnak a kiépítésére. A város jóváhagyta a költségvetést, így nemsokára elkezdődhet a kivitelezés is a Porat-öbölben.

Promišten Šibenik és Trogir között egy mesterséges félszigeten fekszik, mediterrán hangulatú település, sok kis kőházzal és szűk utcákkal. A félsziget csúcsán a 15. századból való Sv. Jurja plébánia templom található, amely igen felkapott a turisták körében, tavaly több mint százezren látogatták meg. A magaslatról remek kilátás nyílik a tengerre és a Primoštent körülvevő hét szigetecskére is.

A horvát hrturizam.hr, turisztikai portál azt is felvetette, hogy a városban tervezett sétaalagútban talán egyszer egy vízalatti étterem is helyet kap, amely felvehetné a versenyt a világ legnépszerűbb üdülőhelyeivel is.

Forrás: travelo.hu
Főkép: SHUTTERSTOCK / AKUGASAHAGY Kép: SHUTTERSTOCK / XBRCHX

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.