Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2013. Január 22. 16:17, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Hatvanezer forintnyi összegért kelt el egy tökmag Nagy-Britanniában

Hatvanezer forintnyi összegért kelt el egy tökmag Nagy-Britanniában

Százhatvannyolc fontért - mintegy 60 ezer forintért - kelt el egy tökmag árverésen Nagy-Britanniában.

A magot a Thompson and Morgan kertészet vette meg, amelynek Ipswich közelében van a központja. Tulajdonosai remélik, hogy nekik lesz a legnagyobb tökük a világon, mivel a mag egy 911 kilós példányból való.
"Nagy tökhöz mindenekelőtt rekorddöntő tök magja kell, genetikailag bizonyítottan kiváló példányé" - idézte Paul Hansfordot, a kertészet vezérigazgatóját a BBC.
A cég olyan szakértőt keres, aki járatos a gigászi zöldségek növesztésében.
A kertészet az árra csak legyint, mivel 2011-ben akadt olyan tökmag, amely ezer fontért - 350 ezer forintért - kelt el. Az egy 821 kilós töké volt, amely irgalmatlan mérete ellenére csak öt magot "fialt".
A mostani árverés a neten zajlott, összesen 24 tökmag került kalapács alá. A 168 fontos tökmagot egy amerikai termesztő, Ron Wallace kínálta eladásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 08. 07:49, csütörtök | Bulvár

Juhászra támadt egy medve az erdélyi Maros megyében

Juhászra támadt egy medve szerdára virradóra az erdélyi Maros megyében, a férfit a két lábán sebesítette meg a nagyvad - közölte szerdán reggel a Maros megyei hegyimentő szolgálat.

2024. Augusztus 07. 07:59, szerda | Bulvár

Perseidák - A jövő hét elején figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Jövő hétfőn tetőzik a Perseida meteorraj, ekkor figyelhető meg az égbolton a legtöbb hullócsillag - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:57, kedd | Bulvár

Indul Kapu Tibor magyar űrhajós kiképzése Houstonban

Megérkezett Houstonba hétfőre az Axiom Space Ax-4 küldetésének teljes legénysége - köztük Kapu Tibor magyar űrhajós -, hogy megkezdjék kiképzésüket - közölte a houstoni központú cég hétfőn a honlapján.