Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Február 12. 17:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Készülnek a rendkívüli hóhelyzetre Vas megyében

Havazás - Készülnek a rendkívüli hóhelyzetre Vas megyében

A felkészülés jegyében kedden összeült a Vas megyei védelmi bizottság, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára piros figyelmeztető előrejelzést adott ki a megyére hófúvás és újabb havazás miatt - közölte a Vas Megyei K

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem szakmai irányításával készenlétbe helyezik a polgári védelemi szervezeteket, valamint felkészülnek az Őrség Mentőcsoport esetleges bevetésére is. A hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok felkészülnek arra, hogy több műszaki mentést kell majd végrehajtaniuk, és a veszélyesáru-szállítók figyelmét is felhívják arra, hogy lehetőség szerint korlátozzák fuvarozási tevékenységüket.

Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatója a védelmi bizottság ülésén elmondta: felkészültek a rendkívüli helyzetre, gépeik műszaki állapotát felülvizsgálták, saját és bérelt gépek segítségével folyamatosan végzik az utak takarítását. Ha a hó vastagsága vagy az erős szél azt szükségessé teszi, akkor az ország más területéről átcsoportosítással további gépjárműveket tudnak munkába állítani.

Dedics Zoltán rendőr ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója az ülésen elmondta: kedden kora délután megnyitották a szlovén határt, az eddig veszteglésre kényszerült tehergépjárművek szakaszosan hagyják el az országot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.