Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Február 12. 17:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Készülnek a rendkívüli hóhelyzetre Vas megyében

Havazás - Készülnek a rendkívüli hóhelyzetre Vas megyében

A felkészülés jegyében kedden összeült a Vas megyei védelmi bizottság, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára piros figyelmeztető előrejelzést adott ki a megyére hófúvás és újabb havazás miatt - közölte a Vas Megyei K

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem szakmai irányításával készenlétbe helyezik a polgári védelemi szervezeteket, valamint felkészülnek az Őrség Mentőcsoport esetleges bevetésére is. A hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok felkészülnek arra, hogy több műszaki mentést kell majd végrehajtaniuk, és a veszélyesáru-szállítók figyelmét is felhívják arra, hogy lehetőség szerint korlátozzák fuvarozási tevékenységüket.

Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatója a védelmi bizottság ülésén elmondta: felkészültek a rendkívüli helyzetre, gépeik műszaki állapotát felülvizsgálták, saját és bérelt gépek segítségével folyamatosan végzik az utak takarítását. Ha a hó vastagsága vagy az erős szél azt szükségessé teszi, akkor az ország más területéről átcsoportosítással további gépjárműveket tudnak munkába állítani.

Dedics Zoltán rendőr ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója az ülésen elmondta: kedden kora délután megnyitották a szlovén határt, az eddig veszteglésre kényszerült tehergépjárművek szakaszosan hagyják el az országot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba