Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 13. 08:03, szerda | Külföld

Havazott, ahol eddig még soha

Havazott, ahol eddig még soha

Kedden is szakadt a hó az egyesült államokbeli Hawaii egyik szigetén, Mauin, ahol eddig még soha nem havazott.

Hó, jeges utak, kidőlt fák - ilyen képet mutatott Maui szigete, ahol vasárnap este óta sok helyütt nincs áramszolgáltatás sem. Lezárták a Haleakala vulkán körüli nemzeti parkot is, a tűzhányónál szintén havazik.

A hawaii földgazdálkodási és természetvédelmi hivatal szerint a szigeten még soha nem havazott. Michael Victorino polgármester óvatosságra szólította fel a helybélieket és a turistákat: a szigeten ugyanis szinte mindenütt jegesek az utak, Maui északi és keleti vidékein veszélyes az óceánpart megközelítése. A polgármester javasolta, hogy a magasabb részeken élők tartalékoljanak vizet, mert az áramhiány miatt a vízművek nem tudja biztosítani a vízellátást.

A közegészségügyi hivatal munkatársai a fertőzésveszélyre hívják fel a figyelmet. Hawaii fővárosában, a szomszédos Oahu szigetén fekvő Honoluluban viharriadót hirdettek ki Oahu és Kauai szigetek egészére. A szigetcsoport legészakibb részén, a Nagy-szigeten keddre virradóra egyes vidékeken mínusz 10-12 Celsius-fokra süllyedt a hőmérséklet.

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: skylinehawaii.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.