Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2010. Január 18. 06:24, hétfő | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Hazahozták a pénzszállító rablót

Hazahozták a pénzszállító rablót

Első alkalommal hoztak haza Thaiföldről magyar szökevényt. Egy pénzszállítót, aki tavaly 525 millió forinttal szökött meg. A férfi azóta bujkált ott, de lebukott. A tolvaj téglákat rakott a rábízott pénzeszsákokba a pénz helyett, és

Bilincs nélkül, rendőrök kíséretében lépett ki a terminálba a lopással gyanúsított pénzszállító. Arcát egy orvosi maszkkal takarta el, láthatóan nem örült az őt váró újságíróknak. A repülőről azonnal egy szobába kísérték, ahol kiállították a Miskolcra szállításához szükséges papírokat.

A férfi vagyonőrként dolgozott Miskolcon egy pénzszállító cégnél. Azzal gyanúsítják, hogy szeptemberben egyik éjszaka 525 millió forintot lopott el a cég értékmegőrzőjéből.

A pénzkötegek helyére téglákat pakolt, a lopás ezért csak néhány nappal később derült ki. A Thaiföldre szóló repülőjegyet már korábban megvette, majd azonnal elutazott az országból. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Isztambulon keresztül jutott el Bangkokba, majd november végén egy határellenőrzésen bukott le.

A férfi vasárnap kora délután érkezett meg Miskolcra. A nyomozók hétfő reggel kezdik kihallgatni.

„Azt megbeszéltük, hogy vallomást egyelőre nem fog tenni és valószínűleg a nyomozás során végig ehhez fogja tartani magát. Ebből pedig az következik, hogy semmilyen kérdésre nem fog válaszolni, csak az elsőfokú bírósági tárgyaláson" - mondta Lichy József ügyvéd.

Thaifölddel egyébként nincs kiadatási egyezménye Magyarországnak. A helyi rendőrök azonban most kivételt tettek, és kiadták Magyarországnak a gyanúsítottat.

„Nekik joguk van arra, hogy így tegyenek és arra is, hogy nem. Mi bízunk abban, hogy egy jó együttműködés keretében a jövőben is ki fogják adni a magyar rendőrség számára azokat a személyeket, akik ellen nemzetközi elfogatóparancsot bocsát ki a bíróság" - mondta Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.