Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Augusztus 20. 16:05, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Hazai pályán tér vissza a GRT korábbi bajnoka

Hazai pályán tér vissza a GRT korábbi bajnoka

A hétvégén rendezik meg a Slovakiaring minden évben egyik legrangosabb már tradicionálisnak mondható OMV MAXX Motion Nagydíjat, mely az FIA CEZ Zóna Trófea versenysorozat hagyományos bajnoki fordulója is egyben.

A Gender Racing itt újra csatasorba állítja a Forma3-as Dallara versenyautóját melynek volánjánál ezúttal a többszörös szlovák gokart bajnok és az MNASZ Formula Renault Kupa korábbi bajnokát Szabó Nikolast láthatjuk. Az óriási gokartos rutinnal rendelkező fiatal versenyző némi kihagyás után egy nagyon izgalmas, komoly kis szakmai előre lépéssel ül át Gender Racing Forma3-as versenygépébe a tervek szerint a versenyszezon hátralévő bajnoki fordulóira. Niko a kis formula autós kényszerszünetben sem maradt versenyzés nélkül, hiszen egy izgalmas gokart versenyen és több rangos szimulátor bajnokságokban állt rajthoz sikeresen ahol több igazán világhírű ellenféllel is összemérhette erejét a sportágból.

„2020 augusztusától nehéz volt gokartozni és bármilyen formában is versenyautóval menni a Szlovák Covid intézkedések miatt, így magasan a legtöbb időt a szimulátorom volánja mögött töltöttem és azt kell mondanom, hogy sokat adott nekem az a sok ezer szimulátoros kilométer. Folyamatosan edzettem vagy versenyeztem igen rangos, világszínvonalú versenyzőkkel, köztük F2 és F1 versenyzőkkel is. Ahogy volt rá lehetőségem, eljártam gokartozni, ami brutális fizikai felkészülést biztosít minden autóversenyzőnek. Romain Grosjean azt nyilatkozta például, hogy manapság fizikailag nehezebb verseny gokartot, mint Formula1es autót vezetni. Volt lehetőségem egy gokartversenyen elindulni július elején. Ezen összetettben második lettem, miközben a mezőnyben indultak Európabajnok, világbajnok versenyzők is és ellenük sikerült megnyernem az egyik futamot a három közül, ami majdnem egy év kihagyás után óriási eredmény volt és nagyon büszke vagyok a teljesítményemre! Nagyon jó érzés volt sok idő után versenyezni és ez is rámutat, hogy ha egy versenyző fent szeretné tartani a formáját, akkor mennyire fontos a rendszeres szimulátorozás, amikor nem kivitelezhető az aktív gokartozás vagy autóversenyzés. Ezen kívül folyamatos fizikai, erőnléti edzésekkel is próbáltam formában tartani magam. Most nagyon várom már a hétvégét, hogy pályára léphessek az F3-assal!” – nyilatkozta a Gender Racing korábbi bajnoka.

Az F3-as izgalmas kihívás Nikolas számára, aki sokat készült minden téren a versenyhétvégére. Szeretne folyamatosan haladva tegeződő viszonyba kerülni a Dallara-val és minél jobb eredményt elérni a hazai pályán az első két versenyfutamán.

A csütörtöki napon tehette meg az első köröket az autóval, de a hivatalos program az pénteken kezdődik a szabadedzésekkel. A két versenynapon pedig az időmérőket reggel 9h-körül, míg a versenyfutamokra délután 16:00h és 14:00h körül kerül sor. A versenyhétvégéről természetesen a Gender Racing social média felületen is folyamatosan hírt adunk majd.

Szurkoljatok velünk a visszatérő fiatal bajnokunknak! Szeretettel várunk mindenkit a Slovakiaringen!

- Gender Racing Team -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.