Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Július 14. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hazudott? A szeme nem árulja el

Hazudott? A szeme nem árulja el

A közvélekedés szerint amikor az emberek beszélnek, szemmozgásuk irányából kiderül, vajon igazat mondanak-e vagy hazudnak. Most egy újabb kutatás azonban azt állítja, nincs összefüggés a szemmozgás és a hazugság között - írja a Fox News.

A kutatók utánajártak annak a hiedelemnek, hogy a szem elárulja a hazugokat. Az egyik kísérletben a kutatók megfigyelték a szem balra és jobbra mozgását miközben vegyesen mondtak igazságokat és hazugságokat.

Ennek során nem találtak semmilyen összefüggést a szem mozgásiránya és aközött, hogy igazat mondtak a résztvevők vagy hazudtak.

Egy másik vizsgálatban a résztvevők egyik részét tájékoztatták arról, hogy mire kell figyelniük és hogyan lehet megállapítani a szemmozgás alapján, hogy valaki hazudik. Ugyanakkor itt sem érvényesült az elképzelés, azok akik tudtak arról, mire kell figyelniük, nem tudták pontosabban megmondani, hogy a másik hazudik-e, mint azok, akiket nem tájékoztattak az elméletről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.