Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2013. Április 22. 17:47, hétfő | Helyi
Forrás: gyor.hu

HBO forgat filmet Győrben: forgalmi változások

HBO forgat filmet Győrben: forgalmi változások

Az HBO megbízásából készülő televíziós sorozat első, bevezető epizódját részben városunkban forgatják. A jeleneteket a Kossuth híd révfalui oldalán veszik majd fel, ami miatt április 27-30 között útlezárásokra kell számítani.

Az 1960-as évek végén játszódó “The Missionary” című sorozat forgatókönyvét Charles Randolph írta, amely cselekményének középpontjában egy fiatal amerikai misszionárius áll, aki kapcsolatba kerül a CIA-val.

A bevezető rész fontos dramaturgiai jelenetéhez a megfelelő helyszínt a filmkészítők hosszas keresés után Győrben találták meg, éppen a Kossuth hídnál, a Kálóczy tér felé eső oldalon. Ahogy az a helyszínen is látszik, javában zajlanak az előkészületek, épülnek a díszletek. Emiatt a táblákat és felfestéseket kitakarják, vagy leszerelik, de a forgatás után az eredeti állapotot állítják majd vissza. A nagyobb hanghatásokkal járó jeleneteket a kora esti órákban, az önkormányzat kérésére legkésőbb 11-ig veszik fel. A jeleneteket 2013. április 27-30. rögzítik, így ezeken a napokon a területen forgalmi változásokra kell számítani.

Máthé-Tóth Péter a Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének sajtószóvivője tájékoztatása szerint lezárják a Rónay Jácint utca Damjanich utca és Kossuth híd közötti szakaszát, és nem lesz járható az autósok számára a Kossuth híd sem. A Káptalandombot és az alsó rakpartot a Móricz Zsigmond alsó rakparti útjáról lehet megközelíteni. A Kálóczy tér, a Dózsa György rakpart és az Ady Endre utca lezárásra kerül a Rónay Jácint útnál, így az útszakaszok egyirányúsítása ideiglenesen megszűnik és kétirányúak lesznek. A kétirányúsított szakaszokon megállási tilalmat vezetnek be. A Belváros-Révfalu, Sziget-Révfalu városrészek közötti útvonalként a Széchenyi-hidat és a Jedlik-hidat lehet használni. A lezárás érinti a City-busz járatait is, ezért április 29-én és 30-án a járatok a Széchenyi-hídon keresztül közlekednek, nem érintve a Vas Gereben úti, a Móricz Zs. rakparti, a Rónay Jácint út és Kálóczy téri megállóhelyeket.

Városunk nem először fogad filmes stábot, Győr több helyszíne is megihlette már a filmkészítőket. A város számára nem csupán presztízsértékkel bír a mostani együttműködés, hiszen a gyártók nálunk szállásolják el a stábot, ami mintegy 200 vendégéjszakát jelent szállodáinkban. Az építési és egyéb munkálatok során győri cégek segítségét is igénybe veszik és nem mellesleg jó hírét viszik városunknak. A sikeres együttműködés a jövőben akár további produkciókat is Győrbe csábíthat.

Az ideiglenes forgalmi változások okozta esetleges kellemetlenségek miatt a film készítői a lakosság türelmét és megértését kérik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lakás épült megyénkben, de jóval kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2023-ban 18 647 új lakás épült Magyarországon, ami 9,2 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

Gombostűvel büntet az ismeretlen tettes

Felháborító esetről számoltak be egy győri Facebook csoportban. Az egyik játszótéren gombostűkkel tűzdelt jutalomfalatokat szórtak el. Egy kutya sajnos evett is belőlük, több mint 20 gombostűt találtak a testében.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

Fákat vágnak ki Győrben, lassulhat a forgalom – mutatjuk, melyik csomópontot érinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.