Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Július 29. 08:29, vasárnap | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Helyszíni szemle az olimpiai közvetítéseken- üzenet az olimpikonoknak

Helyszíni szemle az olimpiai közvetítéseken- üzenet az olimpikonoknak

Portálunk helyszíni szemlét tartott az óriás kivetítőknél- a győri mini olimpiai faluknál: jártunk a Városházával szemben berendezett kivetítőnél és az Aranyparti „nagy képernyőt” is meglestük.

Július 27.-én egy különleges ünnepélyes megnyitó keretén belül elkezdődött a 2012-es Olimpia. A tornára világszerte kíváncsiak, de a győri közönség különösen érdeklődik az Olimpia iránt, hiszen két győri versenyzőért is izgulhatunk: Fazekas Krisztina és Kammerer Zoltán kajak kenusok augusztus 6.-án és 8.- án állnak rajthoz.


Portálunk helyszíni szemlét tartott az óriás kivetítőknél- a győri mini olimpiai faluknál: jártunk a Városházával szemben berendezett kivetítőnél és az Aranyparti „nagy képernyőt” is meglestük. Érdeklődtünk, ki mennyire kíséri figyelemmel az olimpiát, honnan várnak aranyérmeket, és mit üzennének az olimpikonjainknak.
-Szerintem négy aranyérmet hoznak haza a magyarok, abból is kettőt a kajakosok. A női négyesben nagyon bízom, szerintem ők befuthatnak elsőként a célba. – nyilatkozta portálunknak Papp Győző.


Remélem sok aranyérmet hoznak haza a mieink, Cseh Laciban, Hosszú Katinkában, és a vizilabda csapatban is bízom, reménykedem hogy a kézilabdázók is odateszik magukat; és az evezősök is remélhetőleg elsőként csapnak be a célba. - mondta Soós Tibor az aranyparti kivetítő nézője.


Helyszíni szemlénk alatt folyt éppen Csernovicki Éva harca a bronzéremért, cselgáncs sportágban. Az Ázsia – bajnok Fukusi Tomoko ellen küzdött meg a 25 éves magyar dzsúdós lány, aki ebben a sportágban első nőként szerzett érmet, és a nyári játékok első magyar érmét is ő nyerte. A jó indítás után reméljük még sok olimpikonunk tér haza éremmel a nyakában. A meccs alatt egy hölgy hangjára lettem figyelmes a hátam mögött aki hangosan szurkolt a tatabányai lánynak. A verseny után kérdeztem őt az Olimpiáról, az örömteli pillanat meghatottságával a szemében válaszolt nekünk Piros Györgyné:


-Nagyon sok sikert és jó egészséget kívánunk a versenyzőknek. Mi minden este kijövünk a párommal ide a kivetítőkhöz és nézzük a közvetítéseket. Sőt ha tehetjük otthon is figyelemmel kísérjük és nagyon szurkolunk a magyar küldöttségnek. Azért izgultam a párbaj alatt ennyire, mert a lányom is judozik. Haragudtam is a bíróra, mert ha nem állítja meg az egyik harcot, akkor már rég meglett volna a győzelem. De az a lényeg hogy jól végződött a küzdelem.


/Fotók: Nagy Péter/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.