Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2016. Október 12. 18:10, szerda | Helyi
Forrás: mti

Hét év fegyházra ítéltek a győrszemerei férfit

Hét év fegyházra ítéltek a győrszemerei férfit

A Tatabányai Törvényszék hét év fegyházbüntetésre ítélt szerdán egy angol állampolgárt, aki győrszemerei házának padlásterében 21 különféle fajtájú kendernövényt termesztett.

Az angol állampolgár házának padlásán kialakított termőhelyen egy évvel ezelőtt 641 tő, különféle kendernövényt foglaltak le. Az elkövető 2013-tól kísérletezett kábítószer-tartalmú növények termesztésével - ismertette a részleteket az eljáró bíró.
Detrői Ferenc elmondta, az elkövető egy ismerősének kéthavonta tíz grammot értékesített a leszüretelt levelekből. A fogyasztót, P. Attilát az ügy másodrendű vádlottjaként kábítószer birtoklása miatt két év börtönbüntetésre ítélték, a végrehajtást négy évre felfüggesztették. P. Attila ítélete a kihirdetéskor jogerőre emelkedett.
Az angol állampolgárra kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott hét év fegyház időtartamába beleszámít az egy év előzetes letartóztatásban töltött idő. Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mert az ügyész súlyosbításért, a védő pedig a cselekmény minősítésének megváltoztatásáért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 09:14, kedd | Helyi

A harmadik legjobb magyar intézmény lett a Széchenyi István Egyetem az Európai Egyetemi Játékokon

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Debrecenben és Miskolcon megrendezett Európai Egyetemi Játékokon.

2024. Július 30. 08:13, kedd | Helyi

A győrszentiváni önkéntes tűzoltók is kaptak támogatást

Hétszázezer forint támogatást nyert el a katasztrófavédelem pályázatán a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület, üzemeltetésre pedig 128 ezer forinthoz jutottak hozzá egy polgári védelmi kiíráson.

2024. Július 30. 07:12, kedd | Helyi

Osztalékfizetéseket ellenőriztek a Győr-Moson-Sopron vármegyei NAV revizorai

A revizorok összevetették a cégek beszámolóit, a NAV rendszereinek adatait és vizsgálták a taggyűlési határozatokat is.

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.