Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2010. Október 11. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Hetényi megbabonázta a salzburgiakat

Hetényi megbabonázta a salzburgiakat

A Sapa Fehérvár AV19 csak szétlövéssel szenvedett vereséget a Red Bull Salzburg otthonában az osztrák jégkorongbajnokság alapszakaszának 10. fordulójában. A találkozón Hetényi Zoltán remekül védte a fehérváriak kapuját, elsősorban n

A múlt héten a Red Bull vereséget szenvedett a Fehérvár otthonában, így a salzburgiak ezúttal hazai pályán mindenképpen szerettek volna visszavágni a magyar csapatnak.

„Biztos vagyok abban, hogy különösen komolyan veszik majd a vasárnapi mérkőzést. Legalább annyira kemény ellenfelek lesznek, mint a Klagenfurt volt. Bizonyítani akarják, hogy a két csapat legutóbbi találkozóján kialakult végeredmény a kivétel volt és nem a szabály. Bécsben nagy zakót kaptak, saját közönségük előtt ki akarják ezt majd javítani" – nyilatkozta a találkozó előtt Énekes Lajos pályaedző a fehérvári csapat hivatalos honlapján, az albavolanhockey.hu-n.

A szakembernek pedig igaza lett, a mérkőzésen végig nagyon nyomott az osztrák együttes, amely az első harmadban 17-szer, míg a másodikban 30-szor lőtt kapura. Ehhez képest parádés teljesítménynek mondható, hogy Hetényi Zoltán mindössze egyszer kapitulált az utolsó harmad előtt. A 14. percben Daniel Welser egyenlő létszámnál vette be az Alba Volán kapuját.

A második harmadban gyakorlatilag felborult a pálya, Hetényi azonban életben tartotta a hősiesen küzdő Volán reményeit. Hiába lőtt több mint négyszer annyit a Salzburg kapura, gól nem született.

Nem úgy, mint a harmadik játékrész elején, amikor is Artyom Vaszjunyin vette be a hazaiak kapuját, így a Volánnak komoly esélye nyílt az idegenbeli pontszerzésre. Pláne akkor, amikor Sofron István a vezetést is megszerezte a harmad közepén.

Lassan kezdtünk hinni a csodában, az idegenbeli győzelemben, amikor két és fél perccel a vége előtt a Red Bull Florian Mühlstein góljával hosszabbításra mentette a találkozót.

A ráadásban újabb találat nem született, az idegek csatájában, azaz a szétlövésben pedig a hazaiak voltak jobbak, s végül 3–2-re győztek.

A találkozón Hetényi 70 lövésből 68-at megfogott, elsősorban neki köszönhető a Volán pontszerzése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.