Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2010. Április 23. 07:43, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Hetényiék újraírhatják a hokitörténelmet

Hetényiék újraírhatják a hokitörténelmet

Bő két évvel ezelőtt egy ország tanulta meg a „szapporói csoda" jelzőt, milliók ünnepelték az akkor még Pat Cortina által dirigált hokiválogatott történelmi sikerét. Egy évvel ezelőtt a magyar válogatott ugyan a papírformának

A ljubljanai torna előtt aggódtunk, hiszen németországi klubfeladata miatt lemondta a részvételt az elmúlt bő egy évtized legjobb magyar kapusa, Szuper Levente. Helyére a 22 éves Hetényi Zoltán került, aki a székesfehérvári csapatban sem számít első számú hálóőrnek. Szlovéniában azonban szárnyal, az első, Dél-Korea elleni összecsapás óta nem kapott gólt.


Utóbbi honi csúcsnak számít, korábban sohasem fordult elő, hogy a nemzeti csapat kapuja sorozatban három találkozón maradt érintetlen. Hetényi összesen 170 perc 28 másodperce nem kapott gólt - utoljára Kim Ki Szung talált be a kapujába. Ezzel simán vezeti a kapusok ranglistáját.


Pénteken is óriási szükség lesz Hetényi bravúrjaira, hiszen a feljutás lesz a tét a házigazdák ellen. Három évvel ezelőtt szintén ez a két együttes csatázott az A-csoportért, akkor a szlovének 4-1-es sikert arattak. De, két óriási különbség is lesz a mostani rangadón. Az akkor a vendéglátókat dirigáló Ted Sator immár a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a rivális legnagyobb csillaga, a 2007-ben duplázó Anze Kopitar most az NHL rájátszásában érdekelt a Los Angeles Kings játékosaként.


A mostani tornán eddig a magyar együttes játszott jobban, a dél-koreaiak elleni döcögős 4-2 után a lengyelek (6-0), a horvátok (8-0) és a britek (2-0) ellen is sokkal jobb volt a produkció. A szlovénok sokkal jobban megizzadtak a lengyelekkel, csak 3-2-re nyertek, a britekkel szemben pontot is veszítettek, mert a 4-3-as siker csak hosszabbítás után jött össze. A dél-koreaiak (8-3) és a horvátok (10-1) elleni hatvan perc nem lehet igazán mérvadó.


„A második harmadban picit kiengedtünk, de a harmadik felvonásban már ismét úgy játszottunk, ahogyan arra a magyarok ellen szükségünk lesz" - mondta az ázsiai együttes legyőzése után Jan Mursak, a szlovének csatára. Ziga Jeglic szintén jól tudja, pénteken nem lazíthatnak, hiszen a vb legnagyobb meccsét rendezik a Tivoli-csarnokban. „Nem engedhetünk meg olyan hibákat, mint a második harmadban. A magyar válogatott ugyanis sokkal tapasztaltabb és összeszedettebb" - jegyezte meg a csatár.



(sporthirado.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.