Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2010. December 30. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Hétfőn megnyitnak a kormányablakok

Hétfőn megnyitnak a kormányablakok

Január 3-án az ország 29 pontján megkezdik munkájukat a kormányablakok, azaz az integrált ügyfélszolgálati irodák, amelyek reggel 8-tól este 8-ig fogadják az ügyfeleket. 2013 végére minden, az állammal kapcsolatos hatósági ügyet el leh

Január 3-án összesen 29 helyen nyílnak kormányablakok - a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban. A cél az, hogy a közigazgatás minél közelebb kerüljön az emberekhez, ezért a tervek szerint 2013. január 1-jével ismét létrehoznák a járásokat és a járási székhelyen is lesznek integrált ügyfélszolgálati irodák - mondta Szabó Erika, a területi közigazgatásért felelős államtitkár szerdán, a kormányablakok 300 ügyfélszolgálati munkatársának képzését lezáró rendezvényen. Az államtitkár közölte: a tervek szerint 2013 végére minden, az állammal kapcsolatos hatósági ügyet el lehet majd intézni egy helyen, a kormányablakokban.

Szabó Erika elmondta: januártól az integrált ügyfélszolgálati irodákban egyebek mellett lehet ügyfélkaput nyitni, az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot, gyest igényelni és teljes körű tájékoztatást kérni a hatósági ügyekkel kapcsolatban. Az államtitkár felhívta a figyelmet: a kormányhivatalokba integrált államigazgatási szervek továbbra is működtetik ügyfélszolgálataikat. A kormányablakokban lesz lehetőség például elektronikus tulajdonilap-másolat lekérdezésre, de ez továbbra is elintézhető a földhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban is.

A kormányablakok indulásához 550 millió forintra volt szükség. Az összevonások miatti lehetséges létszámleépítéssel kapcsolatban azt közölte: egyelőre felülvizsgálják a jelenlegi széttagolt közigazgatási rendszerben a feladat- és hatásköröket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.