Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Október 15. 18:01, csütörtök | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Hétfőtől digitális oktatásra állnak át az iskolák Szlovéniában

Hétfőtől digitális oktatásra állnak át az iskolák Szlovéniában

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére újabb szigorításokat vezet be Szlovénia, hétfőtől az egész ország területén 5. osztálytól fölfelé az általános iskolák és a középiskolák is digitális oktatásra állnak át

- jelentette be Janez Jansa kormányfő szerdán késő este, a kabinet ülése után. Péntektől egyes járásokban, ahol a fertőzöttek száma magas, lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be. Továbbá tíz főre csökkentik az összejöveteleken részt vevők maximális számát, korlátozzák a vendéglátóhelyek működését és a sportrendezvényeken való részvételt, valamint kötelezővé teszik a szájmaszkviselést zárt és nyílt térben. A részletekről bővebben csütörtöki sajtótájékoztatóján számol be a válságkabinet.

A kormány által közzétett adatok szerint kedden 707-tel 9938-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Két beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 175-re nőtt.

A diagnosztizált betegek közül 210-en vannak kórházban, közülük 35-öt ápolnak intenzív osztályon.

Amennyiben százezer főre vetítve a megbetegedések száma meghaladja a 140-et, a kórházi ellátásra szorulók száma a 250-et, valamint az intenzív osztályon kezelt betegek száma az 50-et, automatikusan újra járványt hirdetnek Szlovéniában.

A szomszédos Horvátországban az elmúlt egy nap alatt 748-cal nőtt és elérte a 21 741-et az azonosított fertőzöttek száma. Négy ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma 334-re nőtt. Kórházban ápolnak 441 beteget, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.