Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Március 16. 08:42, hétfő | Belföld

Hétfőtől nincs felszállás a BKV első ajtóin

Hétfőtől nincs felszállás a BKV első ajtóin

A BKK határozatlan időre felfüggeszti járművein az első ajtós felszállást,
az utasok minden másik ajtón fölszállhatnak, elkerülve az esetleges tumultusokat. A BKV járatain ezen túl még gyakrabban fertőtlenítenek - írták a közlemény

Az elővigyázatosságból bevezetett átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentse az esélyét a buszvezetők koronavírusos megbetegedésének.

A már utcán lévő tájékoztató kiadványok angol nyelvű változatát is elkészítették, hogy felszólítsák a Budapestre egyébként egyre fogyatkozó számban érkező turistákat is a szabályok, előírások betartására.

Budapesten naponta több ezer buszvezető biztosítja a felszíni közösségi közlekedés működőképességének jelentős részét, védelmük emiatt rendkívül fontos nemcsak a munkáltatójuk, de a fővárosban utazók számára is. A járművezetők biztonságát szolgálta az is, hogy múlt csütörtök óta felfüggesztették a helyszíni vonaljegy-értékesítést is a fővárosi járatokon. A jegyeket mindenki köteles előre megvásárolni az automatákból, vagy a jegypénztárakban.

"Kollégáink, járművezetőink és családjuk védelme ugyanolyan fontos feladatunk, mint utasaink egészségének megóvása. Mindannyiunk érdeke, hogy a budapesti közösségi közlekedés zavartalanul működjön veszélyhelyzet idején is. Ennek érdekében minden lehetséges intézkedést megteszünk" – mondta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.