Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. November 15. 07:37, csütörtök | Belföld

Hétvégén már jöhet a fagy

Hétvégén már jöhet a fagy

Hétvégére egyre nagyobb területen lesz fagyos a hajnal, nappal a 10 fokot sem érjük el – számol be az Időkép.

A hét hátralévő részében fokozatosan egyre hidegebb lesz. Csütörtök hajnalban helyenként, majd pénteken, szombaton már egyre több helyen fagyhat. Vasárnap hajnalra már országszerte fagypont alá süllyed a hőmérséklet, nappal pedig a 10 fokot sem érjük el.

Csütörtök hajnalban helyenként északon, a magasabb pontokon és a fagyzugos területeken fagyhat. Nappal 9-14 fokig emelkedik a hőmérséklet. A Dunántúlon párás, ködös lehet a reggel, napközben viszont sok napsütés ígérkezik. Keleten lehet több felhő, de csak jelentéktelen záporok, kisebb eső alakulhat ki. Az északias szél a Dunától keletre élénk, néhol erős lehet.

Péntektől a hét végéig csapadék nem valószínű, száraz, többnyire napos időre van kilátás. Az északkeleti szél napközben a legtöbb helyen feltámad, helyenként erős lökések kísérhetik.

A vasárnap hajnal már országszerte fagyos lesz, -1, -6 fokig csökken a hőmérséklet, napközben pedig a hónapnak megfelelő hőmérséklet lesz jellemző, 5 és 9 fok között alakulnak a maximumok. A hét utolsó napjára mérséklődik a légmozgás, és ekkor már több felhő lesz felettünk. Csapadék a jelenlegi számítások szerint hétfő hajnalban érkezhet, ami a magasabb pontokon hó, illetve helyenként havas eső lehet.

Forrás: MTI; gyorplusz.hu

Kép: gardenista.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.