Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Június 11. 08:22, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Hétvégén rendezik az idei Ladikos Fesztivált

Hétvégén rendezik az idei Ladikos Fesztivált

Szombaton rendezik meg az ország egyik legnagyobb hagyományőrző népzenei fesztiválját, a Ladikos Fesztivált a Győr-Moson-Sopron megyei Mecséren.

A rendezvény célja többek között a Kárpát-medencei magyarság, illetve a velük szorosan együtt élő etnikumok népzenei, táncos hagyományainak és szokásainak bemutatása a műfaj legnemesebb előadóinak közreműködésével. Az évek folyamán a Ladikos Fesztivál a szűkebb térség, a Szigetköz, de talán az egész megye egyik legkiemelkedőbb kulturális rendezvényévé vált - áll a rendezvény beharangozójában.

Az igazi ladikos hangulatot a zene, a tánc, a vásári komédiások, fotó- és képzőművészeti előadások, kézműves foglalkozások, bor- és pálinkakóstolók teremtik meg, a programok azonban minden évben kiegészülnek szellemi táplálékokkal is - közölték a Mosoni-Duna partján fekvő szigetközi településen immáron kilencedik alkalommal megrendezett esemény szervezői.

Jelezték: a fesztivál ideje alatt a helyszínen lesz megtekinthető a nagy magyar polihisztor, Herman Ottó halálának 100. évfordulójára készült vándorkiállítás is. Emellett a programok között - a szokásos kirakodóvásár, sütés-főzés, folkkocsma és táncház mellett - interaktív polihisztor-játszóház is helyet kap.

A fesztivál programjában a helyi óvodások és iskolások tánccsoportja mellett a moldvai Somos Zenekar, a Ritka Magyar Folk Band, a Sopron Táncegyüttes, a Cserók Táncegyüttes, a horvát Kolo Slavuj, a Boka Színház fellépése éppúgy helyet kapott, mint a CHALABAN, a Téka együttes, a Vujcsics együttes, a Muzsikás, a Tükrös, valamint a Csík zenekar műsora.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.