Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Május 31. 10:44, szerda | Életmód

Hihetetlen, mi mindenre jó a kávézacc!

Hihetetlen, mi mindenre jó a kávézacc!

A te háztartásodban is a szemétben végzi a kávézacc?

Mostantól ne dobd ki! Számos felhasználási módja létezik. Mutatjuk! (A lista azonban korántsem teljes!)

Szeretsz kertészkedni? A növényeid imádni fogják a kávézaccot, ugyanis ha elszórjuk a zöldségek és a virágágyások köré, távol tartja a nem kívánatos „látogatókat” a kertünkből. Nem csak a kártevőktől védi meg a növényeinket, hanem hasznos tápanyagokkal látja el a talajt, ez által a növényeket is. Nyáron nem engedi kiszáradni a talajt, viszont a nagy esőzések után segít, hogy a víz távozni tudjon a kertünkből. Néha-néha szórjunk kávézaccot a szobanövények tartójába, mert lazítja a talajt!

Ha sötétbarna/fekete színű a hajad, készíts kávézacc-pakolást! Rengeteg tápanyaggal látja el a hajad!

Egy csésze kávézacc a hűtőben elveszi a kellemetlen szagokat.

Remekül felveszi a harcot a narancsbőrrel szemben. Keverj össze egy kávés kanál zaccot és egy tojásfehérjét, vidd fel a problémás bőrfelületre és hagyd állni fél órát, majd mosd le!

Ha meg akarjuk óvni virágainkat a hangyáktól, szórjunk köréjük kávézaccot!

A fehér vagy rózsaszín hortenziából a kávézacc segítségével kék színűt varázsolhatsz. Ennek oka, hogy megváltozik a föld PH értéke, így a hortenzia kék színt ölt, ha rendszeresen szórsz köré kávézaccot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.