Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Október 08. 08:20, szombat | Helyi
Forrás: Sport24.hu

Hihetetlen rekord: 7 éve veretlen hazai pályán a Győri Audi ETO KC

Hihetetlen rekord: 7 éve veretlen hazai pályán a Győri Audi ETO KC

A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata 89 hazai bajnoki óta veretlen a magyar bajnokságban. Kinek sikerült hasonló sorozatot elérnie Európában.

A Győr kézilabdacsapata 2004. szeptember 26. óta nem kapott ki hazai bajnoki meccsen. Mindez 89 mérkőzést jelent, ez idő alatt a csapat Róth Kálmán és Konkoly Csaba edzővel egyaránt óriási sikereket ért el - írja a Sport24.hu.

A két tréner keze alatt a csapat nyert hat bajnoki címet (két ezüst- és egy bronzéremmel), hétszer nyert magyar kupát (plusz egyszer kikapott a döntőben), négy európai kupadöntőben szerepelt (két EHF, egy-egy BL/KEK).
2003 óta a Győr nemcsak Magyarország legjobb kézilabdacsapatává nőtte ki magát, de Európában is megmutatta, komolyan számolni kell a Görbicz-vezette csapattal.
Már csak 33 hazai bajnokit kell megnyernie ahhoz, hogy utolérje a Real Madrid labdarúgócsapatát.
Körülnéztünk az európai klubsportban (legalábbis a kézilabda és a labdarúgás tekintetében), kinek sikerült hasonló hazai mérleget elérnie.

- - -

A leghosszabb hazai veretlenségi sorozatok

Labdarúgás: 121 győztes meccs: A Real Madrid 1957 és 1965 között egyetlen hazai bajnoki mérkőzést sem vesztett el. Ez azóta is rekordnak számít. Ebben a csapatban játszott Puskás Ferenc, rúgott 179 meccsen 159 gólt, nyert 5 BEK trófeát, 7 bajnoki címet. Ez az egyetlen olyan sorozat, amely jelenleg megelőzi a győri lányok parádés menetelését. 86 meccs: Miután Roman Abramovic elfoglalta a Chelsea FC elnöki székét, a csapat négyéves hazai veretlenségi sorozatot produkált. Ez volt tulajdonképpen a Mourinho-éra. Nem sok kellett volna, hogy a Győr rekordját elérjék, de a sorozatot a Liverpool 2008-ban megtörte, pedig az lehetett volna a 87. veretlen meccs. Kézilabda: 19 meccs: A Barcelona, Nagy László csapata európai kupaporond egyik legerősebb együttese. Hazája bajnokságában mégsem tudott a Pálingerékhez hasonló mérleggel zárni, évente legalább egyszer kikapott. 49 meccs: A Ciudad Real (ma már Atletico Madrid) szintén a spanyol bajnokságban szerepel, a Barcelonához hasonlóan igen patinás klub. 49 mérkőzésen keresztül tartotta meg hazai veretlenségét. 14 meccs: A norvég Larvik női kézilabdacsapata 2008 óta veretlen hazai pályán, ám ez közel sem elég a Győr 2004 óta tartó, hétéves veretlenségi sorozatának megdöntéséhez.

A magyarok másik büszkesége

Ha a hazai bajnoki szereplést vesszük figyelembe, akkor hiba lenne elmenni a magyar kézilabdázás másik nagy ásza, az MKB Veszprém mellett.

Mocsai Lajos együttese a hazai férfi kézilabdázás egyeduralkodója négy éve. A 2006/07-es idényben a Szegedtől kapott ki a bajnoki döntőben, ám azóta nem akadt olyan magyar csapat, amely nyert volna Veszprémben. Ez 57 győztes mérkőzést jelent zsinórban.

Címkék: Győri Audi ETO KC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.