Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Július 28. 17:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

Hínárvágás az Adyvárosi I-es számú tavon

Hínárvágás az Adyvárosi I-es számú tavon

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában 2016. július 28-án, csütörtökön kezdődött az Adyvárosi I-es számú tavon a hínár vágása.

A beavatkozásra azért van szükség, mert a május végén elvégzett hínárvágás óta a vízinövény ismét belepte a vízfelszínt. A probléma megoldására a Győr-Szol Zrt. ezúttal is egy speciális, nagy teljesítményű nád és hínárvágó gépet bérelt ki. A munka során a gép kezelője a tó felső harmadáig meríti a vágószerkezetet, majd előre haladva a gép mélyen levágja a növényzetet. Az így levágott hínárt legyűjtik a víz felszínéről, majd elszállítják a tó partjáról. A beavatkozás nagyban hozzájárul a csapadékvíz tározó tó eliszaposodásának lassításához, ugyanakkor a hínárvágást követően megjelenésében is szebb képet mutat a tó és annak környezete.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.