Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Február 26. 11:51, szerda | Sport
Forrás: MTI

Hivatalos Európa-bajnokság lett a magyar Suzuki Kupa

Hivatalos Európa-bajnokság lett a magyar Suzuki Kupa

A magyar nemzeti bajnokság mellett az idén már a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alatt futó Európa-bajnokság lesz a 2006-ban indult Suzuki Swift autós gyorsasági kupa.

A sorozat keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, tavaly, a kupa átszervezésével és a szabályrendszer átalakításával kezdődött meg az a folyamat, amelynek eredményeként az idén Magyarország mellett Ausztriában és Szlovákiában is versenyez majd a mezőny.

Burkus Egon, az immár Suzuki Cup Europe néven futó sorozat promótere emlékeztetett rá, a kupa célja eredetileg is a magyar autósport utánpótlás-nevelésének segítése volt, 2010 óta azonban még nagyobb szerepet kapott a tehetséggondozás. Kiemelte, hogy a bajnokság az elmúlt nyolc év alatt olyan versenyzőket nevelt ki, akik azóta már rangos nemzetközi versenysorozatokban szerepelnek.
Példaként említette többek között a túraautó-világbajnokság (WTCC) mezőnyének egyetlen magyar pilótáját, Michelisz Norbertet, valamint a kamion Európa-bajnokságon tavaly összetettben negyedik Kiss Norbertet, ők ugyanis egyaránt a Suzuki Swift Kupában kezdték pályafutásukat.
Újdonság még, hogy az idén már a magyar Suzuki gyár biztosítja a sorozat technikai hátterét, így az eddig megszokott 1,3 literes motorral ellátott autók mellett már az 1,6-os, 150 lóerős Sport Swifttel is indulhatnak pilóták.

A hét futamból álló Suzuki Cup Europe versenyeit az idén a Hungaroringen, a Pannóniaringen, a Slovakiaringen, a Salzburgringen és a Forma-1-es pályaként az elitkategóriába ebben az évben visszatérő spielbergi Red Bull Ringen bonyolítják le.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.