Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 24. 18:00, szerda | PR
Forrás: (x)

Hobbik, amelyek boldogabbá és produktívabbá tesznek

Hobbik, amelyek boldogabbá és produktívabbá tesznek

Miért jók a hobbik?

Nézzünk szembe a tényekkel: az élet mindig gördít kisebb-nagyobb akadályokat elénk. Egy jó hobbi azonban nagyszerű módja a stressz leküzdésének. A dopamin felszabadulása növeli a kreativitást és a produktivitást, és megakadályozhatja a túlterheltség érzését. A hobbit olyan tevékenységként írhatjuk le, amely általában szabadidődben zajlik. Legyen akár vezérigazgató vagy otthon ülő anyuka, az örömet adó hobbinak számos előnye van.

A Harvard Health javaslata, hogy mindenki találjon magának egy olyan hobbit, amely segítségével kapcsolatban marad az emberekkel, ugyanis ez javítja az egészségi állapotunkat. Lehet ez egy könyvklubhoz vagy csoportos edzéseket tartó sportklubhoz való csatlakozás is. Szakértőnk, Deli Péter - akiről többet itt tudhat meg - segít most nekünk, hogy összeálljon a mi listánk a könnyen elérhető, ám produktív hobbikról.

Videójátékozás

A videójáték nem időpazarlás. A játék szabályainak követése javítja az összpontosítást és az elszántságot, és ösztönzi a csapatmunkát.

A 21. század egyik meghatározó szórakoztató hobbija az online szerencsejáték. Az internetes játék Magyarországon már nem csak a pénzszerzés célja. Most, hogy szinte minden online kaszinót megtalál az online kaparós sorsjegy segítségével, érdemes lehet kihasználni az ingyenes játékokat és az üdvözlő bónuszokat.

Olvasás

Olyan világszerte ismert vezérigazgatók, mint Bill Gates, gyakran hetente elolvasnak egy könyvet. 2016-ban a The New York Times-nak adott interjújában Gates elmondta, hogy az olvasás által tanul, miközben teszteli tudását. Ha olyan hobbikat keres, amelyek eredményessé tesznek, BINGO! Számos tanulmány kimutatta, hogy az olvasás csökkenti a stresszt, erősíti az agy működését, és javítja az általános egészségi állapotot.

Eddze meg agyi izmait egy jó könyvvel. Dr. Seuss ezt írta: "Minél többet olvasunk, annál többet fogunk tudni. Minél többet tudunk, annál több helyre jutunk el." Az olvasás növeli a szókincsét, és egy teljesen új világot nyit meg.

Főzés

A főzés egyike azoknak a hobbiknak, amelyek zökkenőmentesen beilleszthetők bárki életébe. Enni kell, s miért ne lazíthatna, miközben a konyhájában kényezteti magát a kedvenc ínyenc fogásaival? Nincs szükség drága főzőtanfolyamokra, mert recepteket gyerekjáték találni az interneten is.

Írás

Produktív és terápiás szempontból egyaránt kiváló ez a hobbi. Kiadhatja magából minden érzését, a haragtól az örömig, tudva, hogy ítélet ezért nem fog járni.

Indíthat blogot, és írhat szenvedélyeiről. Ha érez magában elegendő inspirációt, írhat regényeket vagy novellákat is. Számtalan írási stílus létezik, és a témák valóban kifogyhatatlanok, emellett az írás könnyed módja a kreativitás kifejezésének. Próbálja ki magát néhány különböző kategóriában, amíg meg nem találja azt, amit igazán szeret.

Kertészkedés

A kertészkedés egy pihentető hobbi, amely lehetővé teszi, hogy visszatérjünk az alapokhoz. A kikapcsolódás a kertben feltölti testünk elemeit, hogy utána minden egyéb könnyebben menjen. A különböző növényfajták gondozása pedig megtanít a különféle projektek egyidejű kezelésére.

A kevesebb depresszió, az egészség javulása és a jobb koncentráció a kertészkedés néhány bizonyított előnye. Néhány tanulmány kimutatta, hogy a demencia előfordulása a kertészeknél 36%-kal alacsonyabb az átlaghoz képest. Ha ez pedig nem lenne elég motiváció, élvezheti a friss fűszernövények és zöldségek adta örömet a konyhájában

Sport

A testmozgás kiválóan alkalmas testünk ébren tartására, és energiaszintjének növelésére. A vér áramlása az agyban a fizikai aktivitással növekszik. Az edzésnek szó szerint megszámlálhatatlan előnye van, ezért az orvosok mindig és mindenkinek ajánlják.

A futás nagyszerű módja lehet annak, hogy megtanuljuk, hogyan lehet átjutni a mentális blokkokon. Ráadásul teljesen ingyenes időtöltés, semmi sem kell hozzá, miközben az eredmény nagyszerű megjelenés és közérzet.

A spektrum másik oldaláról hozva példát: rengeteg előnye van pl. a testépítésnek is. Építse fel alapvető erőnlétét, tanuljon fegyelmet és irányítást a teste fölött. Mindezek kulcsfontosságúak a produktív élethez.

Mire vár?

A közösségi médiának és a zsinórban sorozatnézésnek megvan a maga ideje és helye. De miért ne próbálná ki a fenti hobbik valamelyikét, amelyek bármelyike boldogságérzetet szabadít fel? Szánjon időt a szükséges készségek elsajátítására; ez a móka része.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt