Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Április 02. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Hódíthat a magyar bor Franciaországban

Hódíthat a magyar bor Franciaországban

Franciaországban is van helye a magyar boroknak egy világhírű francia sommelier szerint. Frederic Lebel az egyik magyar tulajdonú kiskereskedelmi lánc borversenyén zsűrizett, ahol Magyarország legjobb borait keresik.

650 borral neveztek idén a termelők az egyik magyar kiskereskedelmi üzletlánc szokásos éves borversenyére. Az előválogatás után 550 tétel maradt a zsűrire.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője elmondta: „vinotéka-programunk egyértelműen arról szól, hogy kizárólag magyar borászoktól, az ő termékeit vesszük be”. Mint mondta: „ a borversenyen egyetlen külföldi termék sem szerepel, a mi vinotéka-kínálatunk is kizárólag magyar termékekből áll”. Hozzátette: „ezzel tudjuk biztosítani, hogy a hazai termékek előtérbe kerüljenek, és a fogyasztók is megszokják azt, hogy Magyarországról kiváló minőségű bort tudnak vásárolni”.

A zsűriben helyett kapott a vezető francia sommelier is. Frederic Lebel törvényszéki borszakértő azt mondta: jó minőségű borokat kóstolt végig az eseményen, és a magyar boroknak lehet és van is helyük a francia piacon.

„Néhány évvel ezelőtt Franciaországban nem ismerték a dél-afrikai, dél-amerikai borokat, és ma már ezeknek a boroknak nagy sikere van” – mondta Frederic Lebel. Hozzátette: „ez a sorsa a magyar boroknak is, amelyek állják a versenyt, és a mára már egyértelműen elért nívóval a nagyok udvarában játszhatnak a magyar borok. A francia sommelier szerint „a francia piacot előbb-utóbb meg fogják hódítani a magyarok, ami egy óriási piac. Az éves fogyasztás 42 liter per fő per év, tehát bőven van hely benne a magyar boroknak is”.

Franciaországban jelenleg csak a tokaji borokat ismerik a fogyasztók. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el