Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Július 18. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan ismerjük fel a gyerekkori asztmát?

Hogyan ismerjük fel a gyerekkori asztmát?

A nyár beköszöntével mindenki, különösen a gyerekek élvezik a kint létet, mindazonáltal az asztmában szenvedőknek óvatosabbnak kell lenniük a hőmérséklet és a páratartalom nappali emelkedésével - figyelmeztet a Capital Gazette cikke.

Bár az asztma az egyik leggyakoribb krónikus gyerekkori betegség, sok szülő mégis keveset tud róla. Melyek az első gyanút keltő tünetek? A visszatérő köhögés, a sípoló légzés, a mellkasi szorító érzés és a légszomj mind asztmára utalhatnak. A korai felismerés és a diagnosztizálás azért fontos, mert a kezeletlen asztmás gyerekek általában kevésbé kitartóak és tüneteik megelőzése érdekében kerülik a fizikai aktivitást igénylő feladatokat.

Az asztma hátterében meghúzódó pontos ok megtalálása viszont bonyolult feladat, ugyanis a tünetek mögött állhat növény-allergia, környezetszennyezés, háziállatokkal való érintkezés, étel-adalékanyagok, szulfát és tartósítószerek, közönséges megfázás vagy a dohányfüstnek való kitettség.

Az említett gyakori tünetekkel ezért minden esetben forduljon a gyermekorvoshoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.