Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2012. Október 11. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan küzdjünk meg az izzadással?

Hogyan küzdjünk meg az izzadással?

Az izzadás a test lehűtésének természetes folyamata, ugyanakkor, hogyha ez túl erőteljes, illetve akkor is van, amikor fizikailag inaktívak vagyunk, az valamilyen egészségügyi probléma jele lehet - figyelmeztet a Fox News.

Az izzadás különböző betegségek jele lehet, mint a pajzsmirigy-elégtelenség, cukorbetegség, fertőzés, savas reflux vagy menopauza. Egyes pszichiátriai betegségek és vérnyomás-problémák szintén okozhatnak túlzott izzadást.

Amennyiben észreveszi, hogy ok nélkül izzad, mindenképpen forduljon orvosához, hogy megtalálják, milyen egészségügyi probléma áll annak hátterében - mondta Dr. Manny Alvarez, a Fox News egészségügyi szakértője.

A kezelési megoldások közé tartoznak vényköteles izzadásgátlók, gyógyszerek, vagy súlyos esetben a verejtékmirigyek sebészeti eltávolítása. Néhány esetben a Botox kezelés is hatásos lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 14:44, péntek | Életmód

Hatvan éve nem ragyogott ilyen fényességgel a Jupiter

A Jupiter Nap körüli keringésének legfényesebb szembenállásába kerül szeptember 26-án. Az óriásbolygó 1963 óta most a legfényesebb, legközelebb tizenkét év múlva lesz hasonló a helyzet.

2022. Szeptember 20. 13:47, kedd | Életmód

Évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak - írta kedden a Guardian brit napilap.

2022. Szeptember 19. 13:02, hétfő | Életmód

A Kispál és a Borz jövőre a Budapest Parkban lép fel

A Kispál és a Borz a Budapest Parkban tartja egyetlen jövő évi magyarországi koncertjét május 12-én.

2022. Augusztus 31. 13:07, szerda | Életmód

Szarvasbőgés-hallgató túrákat szervez a Gemenc Zrt.

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a gemenci erdőben, a Gemenc Zrt. erdei vasúttal szervez kirándulást a bőgéstől leghangosabb erdőrészekhez - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.