Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Augusztus 22. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Hogyan lesz a gyerek jó matekból?

Hogyan lesz a gyerek jó matekból?

Minél hamarabb abbahagyja egy gyerek az ujjaival történő számolást, annál jobb lesz matekból az élet későbbi szakaszában. Ennek oka, hogy minél hamarabb átalakul memória-alapúvá a számolás, annál könnyebben megy később a matek - röviden ezt állapította meg a Stanford Egyetem tanulmánya, amelyről a pbs.org számol be.

Azoknak, akiknek a rövid távú memóriájuk hamar képes új fogalmakat elsajátítani, gyorsabban és korábban elsajátítják a számolási képességeket is, így versenyelőnyben vannak kortársaikkal szemben.

A vizsgálat keretében 28, 7-9 éves korú gyermek agyi aktivitását monitorozták úgy, hogy MRI vizsgálatot végeztek, miközben matematikai feladatokat kellett megoldaniuk. Mindeközben arra is figyeltek, hogy számolás alatt mozgatják-e szájukat vagy használják-e ujjaikat.

Az eredmények azt mutatták, hogy azok a gyerekek jobban teljesítettek matekból, gyorsabban és pontosabban oldották meg a feladatokat, akik már korán áttértek a memória alapú számolásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.