Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. Október 09. 05:38, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan száműzzük a rossz leheletet?

Hogyan száműzzük a rossz leheletet?

Senki nem szereti a kellemetlen leheletet, ami különösen rossz első benyomást tud kelteni. Jó hír azonban, hogy viszonylag egyszerű módok léteznek a szájszag elűzésére. Hogy melyek ezek? Kiderül cikkünkből.

A legtöbb esetben a rossz leheletet a szájban: az ínyen, a nyelven, a fogakon felhalmozódott baktériumok által termelt gáz okozza. A legtöbb ilyen gáz ként tartalmaz, ez okozza a szájszagot - írja a Fox News.

A rossz lehelet eltüntetésének legkézenfekvőbb módja a fogmosás és a fogselyem használata. Azonban van 5 másik, ám meglepő ok, ami szájszagot okozhat.

Először is, ha gyakran van rossz lehelete, talán el kellene látogatnia egy fogorvoshoz, ugyanis annak oka lehet a lyukas, törött fog. Szóval elsőként is zárja ki ezeket a lehetőségeket.

A mandulákban is könnyen felhalmozódnak a baktériumok, amelyek mandulakövet okozhatnak, amelyek egyértelműen felelőssé tehetők a szájszagért.

Nézze meg étrendjét: az olyan ételek ugyanis mint a fokhagyma vagy a hagyma rossz leheletet okoznak. Ez nemcsak azért van, mert a szájnak kellemetlen szaga lesz tőle, hanem mert bekerülnek a véráramba, s a tüdőn keresztül távoznak bizonyos, a fokhagymában található vegyi anyagok.

Amennyiben a fenti esetek közül egyik sem igaz Önre, nézesse meg gyomrát. A savas reflux, a gyomor betegsége ugyanis szintén felelőssé tehető a rossz leheletért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.