Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2021. November 12. 13:57, péntek | PR
Forrás: (x)

Hogyan válasszak teniszütőt?

Hogyan válasszak teniszütőt?

A rendszeres testmozgás nagyon fontos, és sokan inkább választanak valamilyen játékos sportot, minthogy heti pár alkalommal elmenjenek egy edzőterembe edzeni, vagy éppen fussanak.

Ez érthető: a játékok élvezetesek, szinte észre sem veszi az ember, hogy sportol, nem kötelező köröket kell teljesíteni, sokkal könnyebb így rávenni magunkat a rendszeres mozgásra. A tenisz például remek szórakozás, és jó alaposan át is mozgat – de először a felszerelést kell hozzá beszerezni.

Mire van szükség a teniszezéshez?

Az első és legfontosabb a kényelmes ruházat, amiben megfelelően tudsz mozogni. Főként a cipőre fektess hangsúlyt, sportolás közben nagyon lényeges a stabil alátámasztás. Egy jó teniszcipő aranyat ér. De persze nem szabad megfeledkezni a szükséges eszközökről sem: a labdán nem sokat lehet variálni, de a teniszütő milyensége nagyon is képes befolyásolni, hogy mennyire leszel hatékony a sportban.

Hogyan válasszak teniszütőt?

Nagyon sokat követik el azt a hibát, hogy csak találomra vesznek egy teniszütőt, ami ránézésre jónak tűnik, azaz nem valami nagyon olcsó, érezhetően silány minőségű ütő. Csakhogy ez nem elég, ugyanis a teniszütők kialakítása nagyon különbözhet, és az egyéni adottságoktól függ, hogy melyik lesz ideális.

Ezeket vedd figyelembe, mikor választasz:

- A tenyered mérete. Evidens, hogy ettől függ, mekkora markolatú teniszütő kell. Ha nagy kezed van, egy keskeny markolat valószínűleg kényelmetlen lesz számodra, és ha nem az ütő közepével találod el a labdát, még ki is fordulhat a kezedből. Ha túl vastag, akkor túlterhelheted vele a csukóízületet, de a könyöködnek sem tesz éppen jót.

- Az ütő fejének mérete. A tudásszint alapján is meghatározható, hogy mekkora fejű ütő kell. Ha kezdő vagy, akkor a nagyobb fejű teniszütők ajánlhatók neked, mert valószínűleg könnyebben boldogulsz majd velük. Minél jobban megy a játék, és minél profibb vagy, annál kisebb lehet a teniszütőd feje.

- Az ütő súlya. A kezdőknek általában kis súlyú, könnyű ütőket ajánlanak, az ügyesebbek választhatnak nehezebbeket. Nem szabad elfelejteni, hogy teljesen másképp kell lendíteni a könnyű és a nehéz ütőkkel, nem mindegy, mit szoksz meg, és milyen szinten állsz már.

- Az ütő súlypontja. A teniszütőknek máshol lehet a súlypontjuk is. Kezdőként a fejnehéz ütőkkel fogsz tudni ügyesen játszani, míg a profik nyélnehéz ütőket használnak az egészpályás játékhoz.

- Az ütő hossza. A teniszütők hossza a játékos korától, testméretétől függ, leginkább gyerekeknél van jelentősége, felnőttek esetében nagyjából egységes a méret.

Miért is fontos ez?

A sport iránti lelkesedésünket nagymértékben befolyásolhatják az élményeink, hogy mennyire tudunk eredményesek lenni az adott sportágban. Ha nem megy a teniszezés, úgy érezheted, hogy nem neked való, ezért hamar feladhatod, pedig elképzelhető, hogy csak annyi a probléma, hogy nem a megfelelő teniszütőt használod – kezdőként biztos, hogy nehéz játszani például egy profiknak tervezett ütővel. Fordíts figyelmet az eszközök kiválasztására, ezzel megadhatod magadnak az esélyt a lehető legjobb teljesítményre!

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 10:08, szombat | PR

A kompresszorok hazai szakértője: BTK Kft.

A kompresszorok, avagy gázsűrítők széles körben alkalmazott készülékek. Bár egyszerű feladatot látnak el, típusaik és alkalmazási lehetőségeik rendkívül sokszínűek.

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.