Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Április 04. 15:22, vasárnap | Bulvár
Forrás: Story Online

Hogyan dolgozza fel szerelme halálát Claudia?

Hogyan dolgozza fel szerelme halálát Claudia?

Szombat hajnalra virradóra az egész országot megrázta a hír: Liptai Claudia szerelme, az egykori kormányszóvivő, kommunikációs szakember, Daróczi Dávid öngyilkos lett. Mindenki találgatja, vajon mi vezetett a szörnyű tragédiához, minek k

Ahogy Camus írja: "Csak egyetlen igazán komoly filozófiai kérdés van: az öngyilkosság". Valóban, a halál, de méginkább az élet, a lét elutasítása számunkra, élők számára teljességgel érthetetlen. Hiszen hogy lehetséges az, hogy akit szerettünk, akik társunk volt a mindennapokban, aki reményt adott az újrakezdéshez, akivel egy szebb jövőt terveztünk, ma már nincs többé? Hogy történhetett, hogy egy alig 38 éves férfi - bármi volt is a baj - segítségkérés helyett inkább eldobta magától életét? Mi járhatott a fejében Daróczi Dávidnak, amikor úgy döntött, szerettei helyett a halált választja? - kérdezzük szüntelen.

Aztán arra gondolunk, vajon mit érezhet az itt maradt kedves, Claudia, aki egy szempillantás alatt veszítette el az újra megtalált boldogságot? Mi mindenen megy keresztül egy nő, akinek a szerelme önkezével vet véget az életének? Vajon sejtette, mire készül a párja? Biztosan nem.

Vajon magánéleti vagy egyéb okok állnak Daróczi öngyilkosságának a hátterében? Nem tudni. Most minden bizonnyal Claudia fejében is a miértek zakatolnak, s ahogy mi, úgy ő sem kap rájuk válaszokat. És vajon ha sejtené, ha megértené, miért dobta el magától az életét kedvese, az enyhítené fájdalmát? Egyáltalán: hogy lehet elfogadni a megváltoztathatatlant, és beletörődni abba, hogy ez az elválás ezúttal örök és visszafordíthatatlan?

Vajon milyen lehetett az utolsó együtt töltött órájuk? Boldogok voltak? Esetleg összeszólalkoztak egy apróságon? A szakítást fontolgatták, vagy épp ellenkezőleg, a közös életüket tervezték? Milyen utolsó emléket őriz a szívében Claudia arról a férfiról, aki mellett megtalálta a régen elveszített boldogságot? Claudia most némán gyászol. Kibír. Tartja magát. Hiszen nem csupán egy gyászoló nő áll előttünk, hanem egy édesanya is, akinek a gyász óráiban, napjaiban és hónapjaiban is gyermeke, Panka mellett kell lennie, gondoskodni róla. Talán épp a kislánya az, akinek mosolygós arcocskája egy-egy pillanatra feledteti vele mély bánatát.

Mit is kívánhatnánk a gyászolóknak? Mivel is vigasztalhatnánk őket? Mert nem igaz a mondás, hogy az idő begyógyítja a sebeket. Ám ahogy majd telnek a hetek, hónapok, az emlékek is más megvilágításba kerülnek. Ami most éles fájdalom, az keserédes nosztalgiává válik. Akit szerettünk, az emlékezés által újra visszaköltözik hétköznapjainkba, és előbb-utóbb könnyek nélkül is tudunk beszélni róla, és örülünk, hogy valaha Ő volt nekünk: a gyermekünk, a szerelmünk, a barátunk és a kollégánk.

Ezúton is szeretnénk őszinte részvétünket kifejezni Daróczi Dávid családjának és Liptai Claudiának!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.