Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2010. Március 29. 08:15, hétfő | Belföld
Forrás: Hír TV

Hogyan zsonglőrködnek a háziasszonyok az idővel?

Hogyan zsonglőrködnek a háziasszonyok az idővel?

A magyar háziasszonyok többsége ügyesen zsonglőrködik az idővel, így hetente legalább négyszer készít vacsorát, nyitott az új trendekre, hiszen ügyel családja egészségére - derült ki egy felméréséből.

A válaszadók közel 80 százaléka törekszik arra, hogy saját főztje kerüljön az asztalra, köszönhetően azonban a praktikus, félkész konyhai termékek használatának, esténként kevesebb, mint egy órát tölt el a konyhában.

Korunk háziasszonyainak az otthoni teendők mellett általában egy teljes állással is meg kell birkózniuk, így egyre kevesebb idő jut a főzésre, a családra és saját magukra.

2010 márciusában a Nestlé Életmód Központ online felmérést végzett, amelyben azt vizsgálta, hogyan birkóznak meg a nők az időhiánnyal, hétköznap mennyire fontos, hogy egészséges és tápláló vacsorát készítsenek családjuk számára, valamint azt, hogy erre mennyi idejük és energiájuk jut. A kérdőívet összesen 4021-en töltötték ki, háromnegyedük családanya.

„A felmérés izgalmas eredményeket hozott: kiderült, hogy alapvetően három jellegzetes háziasszony típust különböztethetünk meg, az Ennivaló Managereket, a Konyhatündéreket és a Hagyományőrzőket" - számolt be Szűcs Zsuzsanna, a Nestlé Életmód Központ dietetikus szakértője.

A válaszadók 60 százalékának nagyon fontos, hogy finom vacsora kerüljön az asztalra, a megkérdezettek több mint négyötöde hetente legalább négy estéjét tölti főzéssel. A háziasszonyok többsége azonban igyekszik ezt egy órán belül megoldani annak érdekében, hogy több idő maradjon a családra. Tízből nyolcan a praktikus, félkész konyhai termékek használatával készítik el a hétköznapi vacsorákat, ami így lényegesen gyorsabban készül el, de mégis a saját főztjük kerül az asztalra. Ők azok, akik munka után Ennivaló Managerré változnak, az erőforrásaikat a legoptimálisabban felhasználva „menedzselik" a család mindennapjait.

A háziasszonyok csupán egyötödének jut hétköznap esténként másfél órája a vacsora elkészítésére. Kevesen vannak olyan Konyhatündérek, akiknek mindennél fontosabb az, hogy különleges étel kerüljön a család asztalára, ők teszik ki a megkérdezettek 6 százalékát.

A válaszadók közel fele rendszeresen keres új fogásokat és tippeket online portálokon és életmód magazinokban, 36 százalékuk szívesen csereberél recepteket barátnőkkel. A Hagyományőrzők azonban, akik a válaszadók egyötödét teszik ki, ragaszkodnak a megszokott ízekhez, legfeljebb anyósuk tanácsára változtatnak bevett szokásaikon.

A megkérdezettek csupán 5 százaléka elégedett maximálisan a családban betöltött szervezői képességeivel. Ugyanakkor közel 80 százaléknyi Ennivaló Manager úgy érzi, jól helytáll a mindennapokban, s bár szívesen szánna egy picivel több időt saját magára, a legfontosabb mégis az, hogy családja minél többször ízletes vacsorát kapjon.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben