Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2011. Március 28. 07:37, hétfő | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Hőkamerával leltek rá az elkóborolt betegre

Hőkamerával leltek rá az elkóborolt betegre

Eltűnt pszichiátriai beteg nyomára bukkantak vasárnap hajnalban a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a rendőrség emberei Kiskovácsi környékén. A skizofrén férfi a helyi szanatórium kerítésén mászott át, végül hőkamera segítsé

Szombat este a rendőrségre érkezett a segélyhívás, miszerint Kiskovácsiból eltűnt egy 40 év körüli, skizofrén, cukorbeteg férfi. A beteg a szanatóriumból ment el, ahol kezelték. Mint kiderült, átmászott a kerítésen. Egy rendőrkutya kezdte el követni a férfi nyomát, ám 400-500 méter után elvesztette azt. Keresésében összesen harmincan vettek részt, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat emberei a rendőrökkel közösen. A kutatásban nyolc mentőkutya is a segítségükre volt.

A férfit végül hőkamera segítségével sikerült megtalálni. A Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat egyik embere a rendőrökkel tartott, és egy járőrautóban pásztázta a főút környékét az eszközzel. A beteget végül a főút mellett vették észre így, 80-100 méter mélyen az erdőben. A keresés körülbelül másfél órán át tartott. A férfinak nem esett komolyabb baja, viszont kihűlt – tájékoztatott a Pest Megyei-Kutató Mentő Szolgálat vezetője.

Balázs László hozzáfűzte: az osztrák vöröskereszt mentőkutyásai épp vendégeskedtek náluk, egy tréningen vettek részt, így ők is részt vettek az eltűnt férfi felkutatásában.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 10:39, kedd | Kék hírek

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő magyar nőt

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő 41 éves magyar nőt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 25. 10:36, kedd | Kék hírek

Vonatokon, pályaudvarokon tart 24 órás ellenőrzést csütörtök reggeltől a rendőrség

Egy európai akció keretében tart ellenőrzést a rendőrség csütörtök reggeltől péntek reggelig vonatokon és pályaudvarokon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

2024. Június 24. 12:24, hétfő | Kék hírek

Meghalt a vonattal ütköző autó mindhárom utasa Méránál

Mindhárom utasa meghalt annak az autónak, amely személyvonattal ütközött hétfő reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Méra közelében - közölte a MÁV Zrt. a Facebook-oldalán.