Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2018. Április 27. 14:45, péntek | Külföld

Holtan találtak egy fiatal magyar lányt a Zöld-foki szigeteken

Holtan találtak egy fiatal magyar lányt a Zöld-foki szigeteken

Holtan találtak egy 28 éves magyar nőt és 42 éves brit barátját a Zöld-foki Köztársaság egyik szállodájában. - írja a Blikk a brit lapok alapján

A Daily Mail szerint fejlövés végzett velük az Atlanti-óceánban lévő szigetországban, ahová azután utaztak, hogy a férfi 400 ezer fontot (több mint 140 millió forintot) sikkasztott el a brit Országos Egészségügyi Szolgálattól (NHS).

A lap tudni véli, hogy a férfi előbb megölte magyar barátnőjét, majd saját maga ellen fordította a fegyvert. Mindkét lövést ugyanabból a pisztolyból adták le.

A Sun szerint pár egy éve tűnt el Sussexből a kisebb vagyonnal. Április 15-én csekkoltak be a Santo Antaó-i Divin Art nevű hotelbe, és két nappal később fedezték fel a holttesteket.

A szálloda vezetője, Helder Bentub semmi különöset nem tapasztalt aznap reggel.

"Reggeli után elmentek, hogy felfedezzék a környéket, és csak délután ötkor tértek vissza. Később hatalmas veszekedésre lettünk figyelmesek. Kiabáltak egymással, csapkodták az ajtókat és az ablakokat."

Ezután visszamentek az étterembe, ahol folytatódott a balhé. A nő azt állította, hogy a szálloda egyik alkalmazottja megütötte őt. Néhány perc múlva újra a szobájukban voltak, és eldördültek a lövések. A holttestek a fürdőszobában voltak, mellettük hevert a kutyájuk, egy rottweiler, sérülések nélkül.

A rendőrök percek alatt kiértek, de már nem tudták megmenteni a férfi és a nő életét.

Az ügyben megkeresték a rendőrséget is:

"A KKM Konzuli és Állampolgársági Főosztály kapcsolatban áll a lisszaboni külképviseletével, melynek nagykövete a Zöld-foki Köztársaságba van akkreditálva, válaszolta lapunk kérdésére a Konzuli Tájékoztatási Iroda. Hozzátették: a konzul úr, amint többet megtud a történtekről azonnal jelezni fogja azt Főosztályunknak, valamint a Sajtó Főosztálynak."

Forrás: index.hu

Kép: Arterra/UIG - Santo Antao

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 26. 06:49, csütörtök | Külföld

Meta: Donald Trump vissztérhet a Facebookra és Instagramra

Visszaállítja Donald Trump fiókját a Facebook és Instagram közösségi médiumok anyavállalata - közölte a Meta.

2023. Január 26. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrajna elismerte Szoledar elvesztését

Az ukrán erők kivonultak a kelet-ukrajnai Szoledarból - jelentette be szerdán Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője az ukrán rádió szerint.

2023. Január 25. 17:29, szerda | Külföld

Késes támadás történt Németországban, halálos áldozatok is vannak

Két embert megölt, ötöt megsebesített egy késes támadó szerdán Németország északi részén egy vonaton - jelentették német hírportálok.