Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2012. Július 31. 20:20, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Hondával a Szendrő Ralin

Hondával a Szendrő Ralin

A győri Kondella Péter és Fülep Edina, a KRUPA SE versenyzői. A Szendrő Rallyra készülnek.

- Itt a nyár, Esztergom Rally után nyaralás vagy autófelkészítés volt a Szendrő Rallyra?

- Mindkettőből egy pici. Az autóval nem kellett sokat foglalkozni, csak apró munkálatok voltak. Már készen állunk a Szendrő rallyra, néztem 2010-es felvételeket a pályáról, hogy a jellegét megismerjem. Kíváncsivá tett, remélem sikerül jól felírni, mert, ahogy néztem, tempós gyorsok lesznek.

- A párod, Edina navigál ismét neked. Miképpen szoktatok összehangolódni a versenyre?

- Mindketten tudjuk a feladatunkat, Én az autóval foglalkozom, Ő pedig a háttérmunkálatokat irányítja. Néha ebbe is besegítek, ha nagyon elfoglalt. A verseny előtti hét már többnyire a versenyről szól, átbeszéljük a versennyel kapcsolatos teendőket, útvonalakat, időtervet.

- A szervizcsapatod összeállításáról mondanál egy pár szót?

- Igen, hiszen nélkülük nem tudnánk ilyen eredményesen versenyezni, és jól érezni magunkat a versenyek alkalmával.Krupa Zoli a „csapatfőnök”, sokat köszönhetünk Neki. Ő a Mi mentorunk. Sokat segített és a mai napig is segít a pályafelírásokban, az autóval kapcsolatos tudnivalókban. Ő teljesen másképp látja a versenyeket, össze tudja fogni, és át tudja adni a kellő információt. Szerintem, ezekben van a titok…
Mamut a másik szervizesünk, a felkészítésben és a versenyek folyamán mindenben számíthatunk rá, legyen az kerékcsere, autó ellenőrzése, vagy az ebéd elkészítése…

- Ha már a Hondával versenyzel, mi miatt is döntöttél e márka mellet?

- Szerintem, aki a rallyval kapcsolatba kerül, azoknak jelentős százaléka álmodik egy versenyautóról. Ezzel én is így voltam 1994 óta, amikor az életem első versenyén, a klasszikus Salgó rallyn kint voltam, akkor még nézőként. Ez az érzés erősödött, amikor 1997-ben navigáltam az első versenyemen egy A-s Lada Samarában. Ebben az évben építette bátyám az első versenyautóját, ezért a vágyak fokozódtak.
Ennek az autónak a megvásárlására kaptam egy lehetőséget, és éltem vele. Egy beszélgetésnek köszönhető, volt pár álmatlan éjszakám ezután, és meghoztam a döntést. Ezt, azóta sem bántam meg.

- Ha lehetőséged volna, milyen autóval versenyeznél egy teljes évadot és hol?

- R3-as, vagy S1600-as autóval versenyeznék szívesen. Ezek szerintem az igazi versenyautók. Úgy érzem, hogy még a jelenlegi autómból sem tudom kihozni, amit lehet, ezért jövőre valószínűleg marad a típus, és a kategória is.
Nekem nagyon tetszik az RTE versenysorozat, nem lépnék feljebb. Egy-két külföldi versenyen szívesen megmérettetnénk magunkat, talán egy Zóna Kupa ami még szóba jöhetne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen