Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2013. Július 26. 07:28, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Hőség - Mentők: fontos a folyadékpótlás és a könnyű öltözet

Hőség - Mentők: fontos a folyadékpótlás és a könnyű öltözet

A kánikulában a könnyű, szellős ruházat viselése kiemelten fontos, akárcsak a megfelelő folyadékpótlás, az alkohol fogyasztása azonban fürdőzés közben fulladást okozhat.

Győrfi Pál elmondta: a hőség elsősorban az időseket, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket, továbbá azokat veszélyezteti, akiknek valamilyen súlyos, krónikus alapbetegségük van.Fontos a megfelelő folyadékpótlás ásványvízzel vagy teával, a cukros üdítőital nem javallott. A hőség idején könnyű, szellős ruházat ajánlott, de az is fontos, hogy a szabadban tartózkodók fejét ne érje tartós, közvetlen napsütés az erős UV-sugárzás és a napszúrás veszélye miatt. Ájulásos rosszullét esetén hűvös, árnyékos helyen le kell fektetni a segítségre szorulót, így az átmeneti vérkeringési zavar hamar rendeződhet - ismertette.

A strandolóknak az OMSZ azt javasolja, fokozottan ügyeljenek arra, hogy a bányatavak, a természetes vizek a kiszámíthatatlan vízmélység, az esetleges örvények miatt veszélyt jelenthetnek. Győrfi Pál felhívta a figyelmet arra is, hogy felhevült testtel senki ne ugorjon vízbe, továbbá arra, hogy a hőség az alkohol hatását felerősíti, így fürdőzés közben fulladásveszélyt okozhat.Az útra kelők pedig vegyék figyelembe, hogy nagy melegben romlik az autóvezetők koncentrációkészsége, meghosszabbodik a reakcióidő, emiatt nagyobb a balesetveszély - tette hozzá.

Címkék: hőség, mentők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 09:13, kedd | Helyi

Vármegyei közgyűlés: mutatjuk a legfontosabb terveket

Kultúrház újul meg, utak, csapadékvízelvezető rendszerek épülnek, folytatódik az önkormányzati intézmények energetikai korszerűsítése is. Elfogadták Győr-Moson-Sopron vármegye 2024-es költségvetését.

2024. Február 27. 08:12, kedd | Helyi

Elképesztő! Ellopták a Radnóti szobrot, csak a fejét hagyták hátra

Szombaton délután egy turistalátogatás során kiderült, hogy a pannonhalmi Radnóti szobrot meggyalázták.

2024. Február 27. 07:10, kedd | Helyi

Elégedetlen a Volánnal? Mondja el nekik!

Utazási utalványokat és ajándékcsomagokat sorsolnak ki azok között, akik elmondják véleményüket.

2024. Február 26. 09:14, hétfő | Helyi

Állattartók, figyelem: így előzhető meg a sertéspestis

Hazánkban már tíz vármegyében kimutatták az afrikai sertéspestist. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól kértünk tájékoztatást a betegségről, mely Magyarországon kizárólag vaddisznóban van jelen.