Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Május 12. 05:00, hétfő | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hőségben is elegánsan - így készüljünk a nyárra!

Hőségben is elegánsan - így készüljünk a nyárra!

A nyár közeledtével fontos áttekinteni ruhatárunkat: a megfelelő anyagok választásával a hőség ellenére sem kell lemondanunk az elegancia és a kényelem kettőséről. A Rádió Orient műsorában Brainel Mehandi a vékonyabb anyagok és a világosabb színek választását, valamint a kiegészítők bátrabb alkalmazását tanácsolta a férfiak számára. A stílusszakértő szerint a jólöltözöttséghez nem kell követni a legújabb divattrendeket, elegendő a klasszikus öltözködés irányelveinek ismerete.

A téli ruhatár gondos, körültekintő eltárolása után elővehetjük a szekrény mélyéről a meleg évszakra alkalmasabb ruhadarabokat. A ruhák áttekintését követően a kellemes szellővel átjárt darabokat már azonnal viselni is lehet. Nem mindegy azonban, milyen összeállítással készülünk a nagy melegre: Brainel Mehandi stílusszakértő szerint a nyári időszakra két hibás öltözködési gyakorlat jellemző: sokan a szakmai és emberi méltóság rovására a kényelem irányába lépnek és a rövid ujjú ingeket, papucsokat, szandálokat részesítik előnyben, míg mások ragaszkodnak a szalonképes viselethez, ám a praktikus szempontokat figyelmen kívül hagyva irtózatosan kényelmetlen öltözéket választanak. „Elég egyszer megismerni a hivatali öltözködés professzionális irányelveit – így a méltó megjelenés mellett tökéletes a komfortérzet.”

Mint Brainel Mehandi kiemelte, a megfelelő ing pamutból készült, nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot. A szakértő kerülendőnek tartja a vasaláskönnyített anyagokat is, mivel ez a szövet sok esetben nem teszi lehetővé a megfelelő szellőzést. A meleg évszakban a vékonyabb alapanyagoké a főszerep, színek terén, az izzadságfoltok elkendőzése érdekében pedig a világosabb árnyalatok és a fehér szín a legpraktikusabb választás.

Az emberek többsége télen-nyáron ugyanazt a konfekcióöltönyt viseli. Ez nem túl praktikus, hiszen sokkal előnyösebb nyári szöveteket is találunk a kínálatban. A stílustanácsadó a 220-260 gramm súlyú gyapjú anyagot, valamint a moherrel kevert szöveteket ajánlotta praktikus utcai viselethez. Hozzátette, ezeknek az öltönyöknek ugyanolyan jó az esése – emellett magasabb szintű komfortérzetet biztosítanak. „A len és a pamut is jól szellőzik a nyári időszakban, azonban ezek nem valóak a hivatali életbe.”

Nyáron picit bátrabban lehet választani a díszzsebkendők színében, az anyagot tekintve azonban érdemes a len, valamint a pamut alapanyagú díszzsebkendőknél maradnunk. A mandzsetták terén itthon a férfiak továbbra is tartózkodóak, sokan idegenkednek a kiegészítőktől, pedig ezek természetes részét képezik a professzionális hivatali megjelenésnek, nem kellene tartani tőle.

A trendekkel szemben, Brainel Mehandi a klasszikus öltözködés szabályainak követését ajánlja, hiszen a komplex, évszázados hagyományokkal bíró rendszer életre szóló útmutatást ad. Aki egyszer áttekintette ezeket az ajánlásokat, a jövőben magabiztosan fogja kiválasztani az anyagokat, a színeket és a kombinációkat - vélte a stílusszakértő, hozzátéve, az öltözködésnek nem kell hibátlannak lennie, a megfelelő keretek betartása mellett van szabadság.

A Rádió Orient vendége a cipők terén a zárt fűzésű, Oxford szabású, fekete, vékony bőrtalpú modelleket javasolta, míg a parfümök terén az ízléses, diszkrét illatokat. Az ing alatt viselt trikó esetében a láthatatlanságot, a jól megválasztott, rövid ujjú, kerek vagy V nyakú fazont tanácsolta. „A igényes férfi ruhatárában minden darab természetes anyagból készült” – hangsúlyozta a beszélgetés végén a stílusszakértő.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.