Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2016. Május 27. 07:40, péntek | Belföld
Forrás: mti

Hősök napja - Díszlövéssel is emlékeznek a magyar hősökre

Hősök napja - Díszlövéssel is emlékeznek a magyar hősökre

A hősök napja alkalmából ünnepséget rendeznek vasárnap Budapesten, a Hősök terén. Emiatt a környéken forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala az MTI-vel közölte: vasárnap délelőtt a Hősök emlékkövénél a díszszázad tiszteletadásával kezdődik az ünnepség. Beszédet mond Simicskó István honvédelmi miniszter és fellép a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. Az ünnepségen egy második világháborús lövegből négy díszlövést is leadnak. Ez - mint kiemelték - teljesen biztonságos, de várhatóan erős zajhatással és füsttel jár majd. Emiatt a szervezők a környékbeli lakók és járókelők megértését kérik.

A programok miatt vasárnap reggel 8 órától délig le lesz zárva a Kós Károly sétány a Hősök tere és a Hermina út között. Forgalomkorlátozásra kell számítani továbbá az Állatkerti körútnak a Hősök tere és a Gundel Károly út közötti szakaszán, valamint a Hősök tere körüli úttesten. Emellett már szombat este 8 órától tilos lesz megállni és várakozni a Hősök tere teljes területén, az Állatkerti körúton, valamint az Ötvenhatosok terén, a Műcsarnok melletti buszparkoló teljes területén.

Az Országgyűlés a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a magyar hősök emlékünnepéről szóló 2001. évi törvényben nyilvánította a magyar hősök emlékünnepévé minden esztendő májusának utolsó vasárnapját.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 17:50, vasárnap | Belföld

Halálra szúrtak egy nőt egy veszprémi gyár öltözőjében

Halálra szúrtak egy nőt egy veszprémi gyár öltözőjében vasárnap hajnalban, a gyanúsítottat a közelben elfogták a rendőrök - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

2022. Május 22. 17:49, vasárnap | Belföld

Átadták a Néprajzi Múzeum új épületét

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.

2022. Május 22. 11:02, vasárnap | Belföld

Motoros életét mentették meg a rendőrök

Eszméletlen motorost élesztett újra egy tápiószecsői járőrpár Sülysápon. Mire a mentők megérkeztek újra volt szívverése.

2022. Május 22. 08:08, vasárnap | Belföld

Átadták Az év múzeuma idei díjait

Átadták Az év múzeuma idei díjait szombaton a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben.