Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. November 08. 18:30, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Hotelstars védjegyet kapott az Orchidea Hotel Lipóton

Hotelstars védjegyet kapott az Orchidea Hotel Lipóton

Mostantól az Orchidea Hotel**** büszkélkedhet a 175- ik védjeggyel, ami a Hotelstars Union által kidolgozott harmonizált követelményrendszer.

A Hotelstars Union 11 tagországában több mint 18 ezer szálloda minősítése azonos elvek szerint történik 2010-től kezdődően. A Hotelstars minősítési rendszer előny a vendégnek, mert egységes és átlátható, biztonságot ad az elvárt minőség meghatározásában, valamint előny a szállodának, mivel nemzetközileg egységes színvonalat tud biztosítani- mondta az Orchidea Hotel****Lipót szállodavezetője, Bencze Enikő az InfoGyőrnek.

A Hotelstars rendszer egy nagy lehetőség a szállodáknak, hogy megmutassák a vendégeknek azt, hogy egy azonos, állandó minőséget képviselnek. Így az utazóknak nagy előny, hogy a „csillagok” alapján tájékoztatást kapnak, hogy milyen szállodát választanak.

Milyen követelmények vannak?

270 általános követelmény van, amit teljesíteni kell. Ezek között vannak minimum követelmények. A négycsillagos minősítéshez 104 pontot kell elérni. A követelmények között különböző szempontok vannak. A fő szempontok: tisztaság, higiénia, komfortérzet, akadálymentesség, karbantartottság, általános benyomás. Ami nagyon fontos a rendszerrel kapcsolatban, hogy teljes mértékben vendég központú. Teljesen a 21. század emberének az elvárása szerint alakították ki az ellenőrzési pontokat, kérdéseket. Hiszen ezeket többek között a vendégek körében végzett felmérések alapján dolgozták ki, így megfelelnek a mai kor igényeinek, a vendégek elvárásainak.

A minőségre teszik a legnagyobb hangsúlyt, de mégis mit takar a szó, hogy minőség? Mit jelent a szálloda minősége?

A szállodák minőségét a helyszín, az épület maga, a szobák mérete, a berendezése, a felszereltsége, a szolgáltató helyek - étterem, konferencia terem, a wellness, a fitness- azok kialakítása, a beépített anyagok minősége, azok összhangja és nem csak maga „hardver” rész, hanem a „szoftver” rész is fontos. Ezek mind olyan fontos dolgok, amik hozzá tartoznak az ellenőrzési pontokhoz.

Hogyan zajlik az ellenőrzés?

Bencze Enikő: Jelenleg itthon a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége végzi az ellenőrzést. Jelentkezni kell és utána teljesen nyíltan mindenki megnézheti az ívet, és megcsinálhatja még a jelentkezés előtt az önellenőrzést. Ezt kell elküldenie a szálloda szövetségnek, majd ezt követően szállodai szakemberek érkeznek az adott szállodába, és mind a 270 pontot végignézik. Utána kap értesítést a szálloda arról, hogy teljesítette a követelményeket, avagy sem. Mindez 1 hónapot vesz igénybe.

Miért előny a vendégnek?

A tapasztalt utazó a következőkre figyel a szobafoglalásnál: milyen minőséget képvisel, milyen szolgáltatásokat nyújt és milyen kategóriába van sorolva. Ez így, egy bizalmi védjegy a szállodának. Az új követelmények nagy hangsúlyt helyeznek a szállodák magas minőségű szolgáltatásaira, egyebek mellett a wellnessre, a kifogástalan alváskomfortra.

KD

Címkék: lipót, Orchidea Hotel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.

2024. Május 21. 07:16, kedd | Helyi

Korszerű várakozási feltételeket teremtettek a győri kórházban

A győri kórház három épületében, valamint a Szent Imre úton lévő rendelőintézetben is érintőkijelzős automaták fogadják a szakrendelésre érkezőket. Az új rendszer ötven különböző szakrendelésen működik már.

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.