Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Március 23. 09:03, szerda | Helyi
Forrás: MTI, Fotó: Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

Húsvéti programokkal kezdődik a szezon a Fertőrákosi Kőfejtőben

Húsvéti programokkal kezdődik a szezon a Fertőrákosi Kőfejtőben

Húsvétvasárnap indul a turisztikai szezon a felújított Fertőrákosi Kőfejtőben. Az ünnepek idején elsősorban családi programokkal várják a látogatókat - tájékoztatta a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Horváth Zoltánné felidézte, hogy a mintegy kétmilliárd forintból felújított Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház tavaly nyáron nyílt meg újra a közönség előtt.

A rekonstrukció részeként létrehoztak többek között egy témaparkot, amely a 15 millió évvel ezelőtti miocén korszakot, a fertőrákosi mészkő kialakulását mutatja be tárolók és multimédiás eszközök segítségével.



Továbbá létesítettek egy tanösvényt is, ahol a Fertő-táj élővilága, illetve a barlang kőbányászati, kőzettani és őslénytani múltja ismerhető meg. A témaparkot és a tanösvényt tavaly több mint 25 ezren tekintették meg - tette hozzá.

Az idei szezon március 27-én indul a kőfejtőben. Húsvétvasárnap délelőtt 10 órától szabadtéri játékokkal várják a gyerekeket, lesz például tojáskeresés a tanösvényen, illetve rajzolás és célba dobás. A feladatokat teljesítők között színházi belépőket, látogatói jegyeket és tárgynyereményeket sorsolnak ki. Húsvéthétfőn a locsolóvers-szavalókat jutalmazzák, 14 órától pedig rendhagyó tárlatvezetés indul a kőfejtő munkatársainak vezetésével Barlangoló címmel - sorolta az ügyvezető, hozzáfűzve, hogy Barlangoló ezután rendszeresen, minden hónapban lesz, de az érdeklődőknek előzetesen be kell majd jelentkezni a programra.

Horváth Zoltánné kitért arra is, hogy a Fertőrákosi Barlangszínházban június 17-én Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című operájával kezdődik a színházi szezon. A kőfejtő idén október 22-ig tart majd nyitva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.