Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Március 23. 09:03, szerda | Helyi
Forrás: MTI, Fotó: Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft.

Húsvéti programokkal kezdődik a szezon a Fertőrákosi Kőfejtőben

Húsvéti programokkal kezdődik a szezon a Fertőrákosi Kőfejtőben

Húsvétvasárnap indul a turisztikai szezon a felújított Fertőrákosi Kőfejtőben. Az ünnepek idején elsősorban családi programokkal várják a látogatókat - tájékoztatta a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Horváth Zoltánné felidézte, hogy a mintegy kétmilliárd forintból felújított Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház tavaly nyáron nyílt meg újra a közönség előtt.

A rekonstrukció részeként létrehoztak többek között egy témaparkot, amely a 15 millió évvel ezelőtti miocén korszakot, a fertőrákosi mészkő kialakulását mutatja be tárolók és multimédiás eszközök segítségével.



Továbbá létesítettek egy tanösvényt is, ahol a Fertő-táj élővilága, illetve a barlang kőbányászati, kőzettani és őslénytani múltja ismerhető meg. A témaparkot és a tanösvényt tavaly több mint 25 ezren tekintették meg - tette hozzá.

Az idei szezon március 27-én indul a kőfejtőben. Húsvétvasárnap délelőtt 10 órától szabadtéri játékokkal várják a gyerekeket, lesz például tojáskeresés a tanösvényen, illetve rajzolás és célba dobás. A feladatokat teljesítők között színházi belépőket, látogatói jegyeket és tárgynyereményeket sorsolnak ki. Húsvéthétfőn a locsolóvers-szavalókat jutalmazzák, 14 órától pedig rendhagyó tárlatvezetés indul a kőfejtő munkatársainak vezetésével Barlangoló címmel - sorolta az ügyvezető, hozzáfűzve, hogy Barlangoló ezután rendszeresen, minden hónapban lesz, de az érdeklődőknek előzetesen be kell majd jelentkezni a programra.

Horváth Zoltánné kitért arra is, hogy a Fertőrákosi Barlangszínházban június 17-én Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című operájával kezdődik a színházi szezon. A kőfejtő idén október 22-ig tart majd nyitva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?