Városlista
2024. szeptember 2, hétfő - Rebeka

Hírek

2010. Június 23. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: DUKVIZIG

I. fokú készültség van érvényben a Duna menti belvízvédelmi szakaszon

I. fokú készültség van érvényben a Duna menti belvízvédelmi szakaszon

A Duna menti, Rajkától Vénekig húzódó belvízvédelmi szakaszon I fokú a készültség, míg a Mosoni-Dunán, az Alsó-Szigetköz menti belvízvédelmi szakaszon II. fokú

Az Igazgatóság területén az elöntött területek nagysága jelenleg több, mint 7000 hektár, ebből több, mint 1500 hektár vetés és szántó terület. A legtöbb belvízzel borított terület a Hanságban található, itt jelentős nagyságú erdőterület is víz alatt áll.

A Duna menti, Rajkától Vénekig húzódó belvízvédelmi szakaszon I fokú a készültség, a Mosoni-Dunán, az Alsó-Szigetköz menti belvízvédelmi szakaszon II. fokú készültség van érvényben. A győrzámolyi és a bácsai szivattyútelepek nappali és éjszakai üzemmódban működnek. A belvízlevezető képesség javítása érdekében mederkaszálási feladatokat hajtunk végre a győrzámolyi csatornán.

A Rába-alsó belvízvédelmi szakaszon érvényben lévő II. fokú készültség ma este 6 órától megszüntetésre kerül a belvízi terhelés csökkenése miatt.

A Marcal menti belvízvédelmi szakaszon II. fokú a készültség. A tyúktelepi zsilip nyitva van a vizek kivezetése érdekében. A rabkerti szivattyúállásnál tegnap a két üzemelő mobilszivattyú számát további kettővel növelte az Igazgatóság az emelkedő Holt-Marcal vízszintjének és a mellette lévő területek belvízi terhelésének csökkentése érdekében. A Marcal és a Rába folyó között elhelyezkedő Marcal-zugban a mezőgazdasági területek belvíz mentesítése érdekében a gyirmóti szivattyútelep nappali üzemmódban működik.

A Rábca menti belvízvédelmi szakaszon II. fokú a készültség, a börcsi, lesvári, tárnokréti, mosonszentmiklósi és győrsövényházi szivattyútelepek folyamatos üzemmódban működnek. A mai nap folyamán a pinnyédi szivattyútelepet is beindították.

A Kapuvár-Hansági belvízvédelmi szakaszon II. fokú a készültségi szint, a bősárkányi szivattyútelep nappali üzemeltetése történik.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 09:12, hétfő | Helyi

Lerövidült a távolság Lázi és Győrasszonyfa között

Elkészült a murvás összekötő út Lázi és Győrasszonyfa között, ezzel a két település közötti távolság majdnem ötödére csökkent.

2024. Szeptember 02. 08:12, hétfő | Helyi

Szamárköhögés a gyanú? Tesztelhetjük magunkat Győrben, de nem ingyen

Térítéses PCR vizsgálati lehetőséget kínál a Petz-kórház a szamárköhögés kórokozójának kimutatására.

2024. Szeptember 02. 07:11, hétfő | Helyi

Nagy felújítás kezdődött a Köztelek utcában

A Köztelek utcában útburkolati felújítással egybekötött közmű-felújítás kezdődött, félpályás, időszakonként akár teljes útzárra kell készülniük.

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.