Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Október 11. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Ideiglenes forgalomkorlátozás baleseti szimuláció miatt

Ideiglenes forgalomkorlátozás baleseti szimuláció miatt

2011. október 13-án 11:00 és 14:00 óra között egy baleseti szimulációs bemutató miatt lezárják az Eszperantó út Tihanyi Árpád út és Mészáros Lőrinc út közötti szakaszát.

A forgalomkorlátozás ideje alatt a Tihanyi Árpád úton a Lidl áruház bejáratáig az áruházba érkezők hajthatnak csak be, egyébként a lezárt útszakaszra mindennemű járművel behajtani tilos. A Lidl áruház tehát a rendezvény ellenére látogatható.

A Rotary Club és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a területen az alkohol és drogfogyasztás veszélyeinek kihangsúlyozását szolgáló baleseti szimulációt tart október 13-án, csütörtökön 12 órai kezdettel.

A baleseti szimuláció célja: drámai eszközökkel rádöbbenteni a jogosítványuk megszerzése közelében álló fiatalokat az alkoholos és más tudatmódosító szerek hatása alatti vezetés beláthatatlan, nem ritkán tragikus következményeire. A Rotary a világ több országában mutat be hasonló szimulációs történeteket, Győr városa pedig kiemelt hangsúlyt fektet a prevencióra, a fiatal korosztályt megcélzó, figyelemfelkeltő kampányokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?