Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. November 25. 15:44, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ideje felkészülni a veszélyekre!

Ideje felkészülni a veszélyekre!

Magyarországra is megérkezett a tél, az ezzel együtt járó veszélyekre ideje időben felkészülni.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai összegyűjtötték azokat az alapvető információkat és teendőket, amelyekkel jelentősen csökkenthető az év ezen időszakára jellemző balesetek száma:

Otthon– a lakás vagy ház melegét biztosító kazánokat és kályhákat csak rendeltetésüknek megfelelően használjuk, valamint gondoskodjunk a szakember által történő rendszeres karbantartásukról. A mobil hőforrásokat – legyen szó gázzal vagy elektromos árammal működőről – ne hagyjuk sokáig felügyelet nélkül üzemelni és mindig távolítsuk el az éghető anyagokat, tárgyakat a közelükből. Az otthonunk és lakókörnyezetünk közelében rendszeresen takarítsuk el a lehullott havat és gondoskodjunk a jégmentesítésről.

Közlekedés– a gyalogosoknak és az autósoknak egyaránt változtatni kell a közlekedési szokásaikon. A nedves, csúszós útfelületek miatt lassul a forgalom, bekövetkezhetnek kisebb-nagyobb balesetek, hosszabbodik a menetidő. A gépjárműveket a télnek megfelelően készítsük fel a használatra (téligumi, hólánc, mobiltelefon-töltő, láthatósági mellény, GPS vagy térkép, működő fényszórók, a szokásosnál több üzemanyag).

Munkahely és szabadidő– előfordulhat, hogy napközben az előre jelzetthez képest jelentősen változik az időjárás, ezért mielőtt hazaindulnánk a munkából, tájékozódjunk az aktuális időjárásról és az utak állapotáról. A szabadidős programok során is ez a legfontosabb teendő, legyen szó szabadtéri vagy fedett helyszínről. Bárhová is megyünk ebben az időszakban, mindig legyen nálunk egy feltöltött mobiltelefon, hogy baj esetén segítséget tudjunk kérni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.