Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2020. December 09. 10:01, szerda | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítóje jelenti - illusztráció: pixabay

Idén 41 terrorcselekményt hiúsítottak meg Oroszországban

Idén 41 terrorcselekményt hiúsítottak meg Oroszországban

Oroszországban 2020-ban 61 terrorista irányultságú bűncselekményt, köztük 41 terrortámadást hiúsítottak meg a hatóságok az előkészítési fázisban

- jelentette ki Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója a Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság és a Szövetségi Operatív Törzs keddi moszkvai együttes tanácskozásán.

Bortnyikov úgy fogalmazott, hogy a terrorelhárítási akciók során 49 banditát és 9 vezért "likvidáltak", 36 bandavezért, 162 fegyverest és 591 bűnrészest pedig őrizetbe vettek az év folyamán. Mintegy 600 lőfegyvert, 134 házi készítésű robbanószerkezetet, valamint több mint 3 ezer aknát, kézigránátot és egyéb lőszert foglaltak le, továbbá félszáz illegális fegyverműhelyt számoltak fel.

A beszámolóból kiderült, hogy az év folyamán 210 ezer terrormegelőzési rendezvényt tartottak ifjúsági közegben, 12 millió ember bevonásával, további 86 ezret pedig közép-ázsiai diákok és vendégmunkások között. Megerősítették a fontos objektumok terrorellenes védelmét, és intézkedéseket tettek az információs tér megvédésére a terrorizmus ideológiájával szemben.

Az orosz biztonsági szervek idén nemzetközi terrorszervezetek 55 titkos sejtjét számolták fel, és 149 olyan külföldi személy Oroszországba történő bejutását akadályozták meg, akinek köze volt szélsőséges vagy terrorista tevékenységhez.

A biztonságiak a tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) közreműködésével 66 500 terrorista jellegű anyaghoz blokkolták a hozzáférést, és 110 olyan külföldi állampolgár tevékenységének vetettek véget, akik ezek terjesztésével voltak elfoglalva. Több mint 1200, a terrorizmussal összefüggő tevékenységgel meggyanúsított személytől több mint 57 millió rubelt foglaltak le.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 07:52, vasárnap | Külföld

A nemzetközi baloldali erők elleni küzdelemről tárgyalt Orbán Viktor az új argentin elnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök szombat este kétoldalú tárgyalást folytatott Javier Mileivel, Argentína új elnökével, akinek beiktatási ünnepségére vasárnap kerül sor Buenos Airesben

2023. December 08. 14:40, péntek | Külföld

Donald Tusk: az új lengyel kormány csatlakozik az Európai Ügyészséghez

Lengyelország az Európai Ügyészséghez csatlakozik az új parlamenti többségi koalíció által alakítandó kormány egyik első lépéseként - jelentette be pénteki varsói sajtóértekezletén Donald Tusk koalíciós kormányfőjelölt.

2023. December 08. 14:39, péntek | Külföld

Szijjártó Péter átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét

Átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kampalában.

2023. December 06. 08:03, szerda | Külföld

Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint a folyamatos amerikai támogatás nélkül elveszíthetik a háborút

Ukrajna elveszítheti a háborút, ha az amerikai Kongresszus akár csak elhalasztja a szavazást a további pénzügyi és katonai támogatásról - jelentette ki az ukrán elnöki hivatal vezetője kedden Washingtonban.