Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Szeptember 06. 11:01, kedd | Helyi sport
Forrás: CMB CARGO, Fotók: Bertleff András

Idén is mérkőzéssel emlékezik a CMB Cargo Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre

Idén is mérkőzéssel emlékezik a CMB Cargo Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre

Az emlékmérkőzés csütörtökön este hat órakor lesz a belgrádi Crvena Zvezda csapata ellen.

Három évvel ezelőtt, szeptember 7-én történt az elmúlt évek, évtizedek egyik legsúlyosabb, sportklubbal kapcsolatos balesete. Az UNI Győr női kosárlabdázói Sopronba tartottak edzőmérkőzésre, amikor Vitnyéd előtt a csapatot szállító busz ütközött egy személyautóval. Ennek következményeként Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházba szállítást követően hunyt el. A játékosok közül a szerb Natasa Kovacevic sérült meg a legsúlyosabban, bal lábát térd alatt amputálni kellett.

A szomorú eseményről klubunk minden évben mérkőzéssel emlékezik meg, idén az a Crvena Zvezda lép pályára a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzésen, melyben Kovacevic nevelkedett, s tavaly speciális protézissel vissza is tért a csapatba. Szó volt arról, hogy most is pályára lép, ám Natasa időközben bejelentette visszavonulását, de vezetőként tovább segíti a belgrádi klubot.

A Crvena Zvezda ellen játszunk, de nem hetedikén, hanem egy nappal később, csütörtökön este hat órakor lesz az emlékmérkőzés. Nagyon örülünk annak, hogy a Crvena Zvezda elfogadta a meghívásunkat. A belgárdiak leginkább a férfivonalon jeleskednek manapság, hiszen többek között a legutóbbi két szerb bajnokságot is ők nyerték, s még az egységes Jugoszlávia idején is sokszoros bajnok volt, nemzetközi kupát is nyert, többször játszott döntőt. Női vonalon egyelőre kisebb sikereket érnek el, de egy ilyen szintű klubtól lehet tanulni kölcsönösen. Éppen ezért stratégiai megállapodást kötünk egymással a meccs szünetében. Most még titok, mi lesz Natasával, de a lényeg, hogy ismét a győri csarnok parkettájára lép, ott köszönthetjük. Tényleg nem kérünk mást a győri szurkolóktól, minél többen jöjjenek ki, emlékezzünk közösen az elhunytakra, s egy-egy labdával támogassuk a győri óvodákat” – mondta el társadalmi elnökünk, Fűzy András.

Hagyomány, hogy ezeken a meccseken nem szed belépőt az egyesület, csupán azt kérjük, hozzon magával mindenki egy labdát, s azt majd dobja be a pályára. Az így összegyűlt játékokat minden évben a győri óvodáknak juttatjuk el, csütörtökön is várjuk a labdákat a játéktérre.

Ma négy intézménynek is jutott a tavaly összegyűlt labdákból, így a győri Sün Balázs Óvoda mellett a ménfőcsanaki, a győrszentiváni és a kismegyeri óvoda lurkói vehették birtokukba a labdákat. Laklóth Anna csapatkapitány Simon Zsófiával és Cyesha Goree-val a Sün Balázs óvodásait lepte meg, s rögtönzött sorversenyt is szerveztek a kicsiknek, akik egyből a mini kosárpalánkokra kezdtek dobálni, nem is sikertelenül...

Fűzy András annyit még elárult, írt egy dalt, melyben Fűzy Ákos és Tapodi Péter mellett a tavaly elhunyt ügyvezetőről, Balogh Gyuláról is megemlékezik.

Ami történt, sosem tudjuk elfeledni, de jó lenne, ha nem a tragédia, hanem inkább a személyes dolgok jutnának eszünkbe, ha Ákosra, Péterre vagy Gyulára gondolunk. Továbbá a sikerek, melyeket nemcsak a kosárlabdában, hanem a magánéletben értek el. Erről szól a szám, melynek az Angyalok szárnyán a címe. Három évvel ezelőttig a zenekarom, a Mon Cheri elég aktív volt, de a baleset óta kevés idő jutott a zenélésre. Ez a szám ezért is nagyon fontos a számomra. A szöveget én szereztem, Cséry Zoltán pedig megzenésítette. A Mon Cheri másik tagja, Erdélyi Viktor éneke teszi még meghatóbbá a dalt” – mondta.

A klip szeptember 7-én 14 óra 1 perckor kerül fel a YouTube-ra és a kisalfold.hu oldalon is hallható, látható lesz az Angyalok szárnyán. Azért ez az időpont, mert három éve azon a napon, abban a percben állt meg az ütközés miatt a balesetet elszenvedettek órája...

A csütörtöki meccsen adjuk át a legjobb utánpótlásjátékosnak és edzőnek járó díjat, míg hétvégén a szintén hagyományos Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emléktornát rendezzük meg az utánpótlás korosztály számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.