Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Augusztus 19. 07:15, szombat | Helyi

Idén is népszerű volt a győrszemerei tűzoltó tábor

Idén is népszerű volt a győrszemerei tűzoltó tábor

Győrszemere Község Tűzoltó Egyesülete idén nyáron is megszervezte a már évek óta sikeres egyhetes napközis tűzoltó tábort.

Százkét gyermek vett részt az idei táborban, az óvodás korosztálytól kezdve a felső tagozatos diákokig. A részvevőket minden nap valamilyen izgalmas és hasznos program várta a hét során – írja a a győri katasztrófavédelem a honlapján.

A hét során szinte az összes egyenruhás szerv képviselői meglátogatták a táborlakókat. A katonák alaki foglalkozást tartottak nekik, kipróbálhatták milyen a büntetés-végrehajtás rabszállító autójában ülni, felpróbálhattak egy-egy eszközt, amelyet a mentősök használnak a sérült rögzítéséhez, beülhettek egy igazi rendőrautóba, kutyás- és lovas polgárőrök, valamint a Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány kétlábú és négylábú tagjai tartottak bemutatót, a Magyar Vöröskereszt kollégáival pedig megtanulhatták hogyan kell újraéleszteni egy embert.

Minden szervezet képviselői hasznos, a való életben is jól alkalmazható tanácsokkal látták el a gyerekeket. A táborban természetesen minden nap megcsodálták a tűzoltóautókat, kipróbálták és megtanulták a tűzoltó szakfelszerelések neveit, felvették a védőruhákat és hatalmas élményt jelentettek a gyerekeknek a különböző szerelési gyakorlatok és a tálcatűz-oltás.

A győrszemerei önkéntes tűzoltók évek óta nagy hangsúlyt fektetnek az ifjúságnevelésbe a szakmai munka mellett. Az idei aktív, élményekkel teli tábor után is biztosan növekedni fog az ifjúsági tagozatuk létszáma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.