Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2023. Augusztus 02. 09:14, szerda | Helyi

Idén már több, mint ötszáz viharkár volt a térségben

Idén már több, mint ötszáz viharkár volt a térségben

A hirtelen érkező, szélsőséges időjárási jelenségek az első félévben több alkalommal adtak feladatot a vármegye tűzoltóinak. – közölte a Katasztrófavédelem.

Idén eddig 559 viharkárhoz riasztották a Győr-Moson-Sopron vármegyei tűzoltókat. Az év minden hónapján volt több olyan viharos nap, amikor szükség volt az egységekre. Február 4-én és 5-én kiemelkedően sok, több mint száz vihar okozta esethez vonultak a tűzoltók. A vármegyei katasztrófavédelemhez érkező bejelentések szerint 169 épületben keletkeztek károk, amelyből 120 lakóház volt. Az esetek több, mint 50 százalékában letört faágak és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztották a tűzoltókat.

Vármegyénkben az önkéntes tűzoltó egyesületek minden alkalommal gyors reagálásukkal, nagy létszámban voltak jelen a káresetek felszámolásánál, többször önállóan avatkoztak be, ezzel is segítve a hivatásosok munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 09:15, hétfő | Helyi

A geotermia jelentheti Mosonmagyaróvár jövőjét?

A tavaly megépült mosonmagyaróvári geotermális erőmű valamivel több, mint harmadát adta az első negyedévben helyi távhőnek. Az egyik képviselő szerint ez csalódást keltő, tovább kellene erősíteni ennek arányát.

2024. Június 24. 08:13, hétfő | Helyi

Riportfilm Benkovich atya nyugdíjazásáról

A 400 ezres követőtáborral rendelkező Magyarósi Csaba készített egy csaknem egyórás riportfilmet arról, hogyan és miért nyugdíjazta Veres András püspök a Győrben széles körben ismert Benkovich Ferenc atyát.

2024. Június 24. 07:16, hétfő | Helyi

Negyvenöt éves a győrújbaráti gyermektábor, emlékszel még?

Idén lesz negyvenöt éves a Győri Gyermektábor, ami a győrújbaráti hegyen ma is a legnépszerűbb diáktábora a térségnek.

2024. Június 23. 09:12, vasárnap | Helyi

Diákként dolgozni, diákként adózni

A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózására – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra.