Városlista
2024. június 30, vasárnap - Pál

Hírek

2024. Június 28. 09:15, péntek | Helyi

Idén sem lesz korosztályos világverseny győri kajakos vagy kenus nélkül!

Idén sem lesz korosztályos világverseny győri kajakos vagy kenus nélkül!

Szolnokon rendezték az ifjúsági és az U23-as korosztály számára a második válogató versenyt és ha kellett egyes versenyszámokban a szétlövést

melyet követően a szövetsági kapitányok megteszik majd a javaslatukat, hogy kik képviseljék hazánkat az Európa- illetve a világbajnokságon. A Graboplast Győr fiataljai ezúttal is remekül szerepeltek.

Az ifjúsági korosztályban a lányoknál az első válogatót megnyerő egységben egy csere történt, de így sem tudta senki megszorongatni a Gombás Alízzal felálló négyes. A Hollós Emma – Nyíri Bernadett – Petrik Abigél – Moór Mirtill harmadikként ért célba. K2 500 méten a Gombás Alíz, Pető Hanna (Tiszafüred) duó nagy csatában, kevesebb mint két tizedmásodperccel bizonyult jobbnak a Debreczeni Lora Szkarlett, Szegedi Angelina alkotta egységnél, ám a szétlövést nem a győri-tiszafüredi páros nyerte nyerte, így Alíznak a K4 500 métere VB indulás mellé nem sikerült újabb számot behúznia.

Kurczina Máté és az újpesti Mitropoulosz Iliász az C2 500 méteren a második válogatón is a legjobbnak bizonyult, ami a válogatási elvek alapján Ifi VB indulást érhet számukra. A győriek még serdülő korú versenyzője Péter Zsolt Zsombor és a szegedi Barna Dávid Zsombor ugyancsak az ifik között egyet előrelépett az első válogatóhoz képest, ők a harmadik helyen zártak ugyanebben a számban. A zárónap meglepetését is ők okozták, hiszen a hosszabb távon megelőzték a Ludányi Mátyás, Vonga Ádám kettőst, így C2 1000 méteren is jöhetett a szétlövés. Ezt az idősebb páros nyerte, az ifjú győri kenusnak azonban a szeptemberi Olimpiai Reménységek versenye immár reális és elérhető célkitűzéssé vált. Az ötszáz méteren győztes Kurczina Máté – Mitropoulos Iliász (Újpest) a hosszabbik távon harmadik helyen végzett.

A leggyőribb dobogót az U23-as mezőny produkált férfi K2 1000 méteren. A győzelmet, ezzel pedig a VB indulás lehetőségét a Kolozsvári Brúnó, Mitring Olivér alkotta egység szerezte meg, mögöttük az Őry Zsombor (Lágymányosi Spari), Tamás Gergő duó végzett, ami EB részvételi lehetőséget jelent. A dobogó harmadik fokára az Aradi Álmos, Aradi Bátor kettes állhatott fel. Az U23-as korosztályban a férfi kajak négyes döntőjében nagy csatában a második helyen végzett a Tamás Gergővel felálló négyes – így a jelenleg érvényben lévő válogatási alapelvek alapján a győriek ifjúsági világbajnoka két számban is rajthoz állhat az EB-n.

A világversenyek kvalifikációi a jövő héten folytatódnak, akkor Győrben a maratoni távon lehet kijutni a nemzetközi világversenyekre.

Címkék: eb, kajak-kenu, Sport, vb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 30. 09:13, vasárnap | Helyi

Jó ez a sorsolás: a győri tornászaink így kezdenek az olimpián

Sorsoltak az olimpiára a tornászoknál. A nők között a GYAC-os Bácskay Csenge felemáskorláton kezd Párizsban az utolsó csoportban.

2024. Június 30. 08:15, vasárnap | Helyi

Az egyházmegye közleményben reagált Benkovich Ferenc nyugdíjazására (is)

A hosszú szövegben van, ami teljesen világos, és olyan is, ami nehezen értelmezhető.

2024. Június 30. 07:12, vasárnap | Helyi

Nagy értékű monitorokat kapott a Petz-kórház

Közel kétmillió forint értékben adományozott 100 darab LCD monitort a PMA Systems Kft. a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórháznak.

2024. Június 29. 09:14, szombat | Helyi

Rekord részvétellel zajlott a 6. AHFSZ Kupa

Hatodszor rendezte meg az Audi Hungária Független Szakszervezet a focikupáját.