Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. December 16. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Idén magasabbak az év végi jutalmak

Idén magasabbak az év végi jutalmak

Idén akár több tízezer forinttal is magasabb jutalmakra és 13. havi bérekre lehet számítani - ez derül ki a Workania internetes állásportál által működtetett fizetesek.hu kutatásából.

Jelentős emelkedés tapasztalható a 13. havi bérek és az év végi jutalmak mértékénél idén. Míg tavaly a tizenharmadik havi bér átlagosan 164 ezer forint volt, idén ez meghaladja a 200 ezer forintot. A jutalmak mértéke is magasabb lett, igaz kevésbé látványos mértékben: a 2009-ben átlagos 187 ezer forint mostanra 199 ezer forintra nőtt.

A kutatás szerint komoly különbségek vannak a különféle pozíciók díjazásában. Míg egy adminisztratív dolgozó átlagos 13. havi bére 141 ezer forint, egy középvezető már 335 ezerre, míg egy felsővezető 670 ezer forintra számíthat. Nem mindegy az sem, hogy mekkora vállalatról van szó, minél több az alkalmazott, annál magasabb a kifizetett 13. havi bér. A kutatás szerint hasonlóak a különbségek a jutalmakat tekintve is. (rá)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.