Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 10. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Idén nettó profitot termelhet a Rába: 10 %-os árbevétel növekedés?

Idén nettó profitot termelhet a Rába: 10 %-os árbevétel növekedés?

Az idei évre 10 százalékos árbevétel növekedéssel számolunk, ami alapot teremtene arra, hogy a győri Rába nemcsak az operatív eredmény, hanem a nettó profit szintjén is nyereséges legyen - vélekedett az idei kilátásokról Tabányi Mónik

A Tőzsdefórum a Rába idei kilátásairól kérdezte a Concorde elemzőjét. Az idei évre 10 százalékos árbevétel növekedéssel számolunk, ami kifejezetten kedvező és a jövőre nézve is biztató lenne megvalósulása esetén, valamint alapot teremtene arra, hogy a társaság nemcsak az operatív eredmény, hanem a nettó profit szintjén is nyereséges legyen - vélekedett Tabányi Mónika. Hozzátette: már a tavalyi év végén is 3 körül alakult a nettó adósság és az EBITDA hányadosa, ami akár magasabb egyszámjegyű árbevétel növekedés esetén is a 2,5-öt közelíthetné ebben az évben, ami már egy sokkal elfogadhatóbb eladósodottsági szintet jelent.

Mint mondta, két fontos hazai tényező ugyanakkor nem az alaptevékenységgel függ össze, bár nagyot dobhatna a Rába eredményességén. Az egyik a régóta húzódó győri ingatlanügy, melyben talán ebben az évben már tanúi leszünk előrelépésnek. A másik a magyarországi buszgyártás újraindulása lenne, amely a Rába számára komoly beszállítói pozícióval kecsegtet, ám kormányzati döntéseket és állami forrásokat feltételez a BKV vagy a Volán vállalatok elöregedett buszparkjának cseréje.

A piacok tekintetében továbbra is Európa van a cég stratégiai fókuszában, de észre kell venni, hogy a tavalyi év végén a tengerentúlon és Oroszországban is stratégiai partnerségről történtek bejelentések - ami mindenképpen pozitív fejlemény.
Negatív hatást hozhat a magánnyugdíj pénztári megtakarítások állami társadalombiztosítási rendszerbe történő visszaáramoltatása kapcsán, hogy gyakorlatilag a Rába papír piacáról is eltűnhet a vevői oldal. Az intézményi befektetők után támadó űrt nem feltétlenül tudják betölteni a magánbefektetők, s ez eladói nyomás alá helyezheti a részvényt. Különösen, hogy stratégiai tulajdonos hiányában a közkéz hányad 90 százalék körüli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.