Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. Január 28. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Idén sem marad el a Torkos Csütörtök

Idén sem marad el a Torkos Csütörtök

Idén is meghirdeti a Torkos Csütörtök akciót a Magyar Turizmus Zrt. A néphagyomány szerint ez a nap a Hamvazószerdát követő nap, így a féláras étkezést március 10-én tartják. A csatlakozni kívánó éttermek a www.menjunkenni.hu honlap


Immár hatodik alkalommal szervezik meg a Torkos Csütörtököt. Az akcióhoz azok az éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy március 10-én egész nap 'a la carte' kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra. Azok az éttermek nem jelentkezhetnek, amelyek ellen 2010-ben jogos panasz merült fel.

Az éttermek a csatlakozási felhívást teljes terjedelmében elolvashatják a www.menjunkenni.hu honlapon, ahol arra is választ kaphatnak, hogy esetleges technikai, vagy szakmai jellegű kérdéseikkel hova fordulhatnak. Március 7-én 10 óráig lehet regisztrálni.

A Magyar Turizmus Zrt. az akció sikere érdekében a nagykereskedések és éttermi beszállítóknak is felhívást tett közzé, hogy a kampányhoz kapcsolódó vendéglátóhelyek kedvezményekben részesülhessenek a Torkos Csütörtököt megelőző napokban. A csatlakozó nagykereskedelmi partnerekről és a kedvezmények mértékéről is meg lehet találni az információkat az akció honlapján.

A néphagyomány szerint a Torkos Csütörtökön annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük. Ismét szabad húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás „kötelező” volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

Tavaly ezerháromszáz étterem csatlakozott az akcióhoz, és 230 ezer vendég torkoskodott országszerte. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt